Cei mai temători ucigași ISIS. De la Jihadi “Little John“ la “Buldozerul din Fallujah”

11.10.2022, 14:54

Soldații Statului Islamic au tendința de a purta războiul în anonimat, îmbrăcați în negru și cu cagule, dar unii teroriști nu se pot abține să nu iasă în evidență. Cine sunt cei mai temători ucigași ISIS, de la Jihadi Little John la “Buldozerul din Fallujah”. Un băiat sirian în vârstă de 14 ani, pe nume Omar, a descris cum ucigașul “Buldozerul din Fallujah” i-a tăiat mâna și piciorul după ce a refuzat să se alăture ISIS.

Un criminal cunoscut sub numele de Jihadi Little John a refuzat să lase ca înălțimea să nu-i permită ca cererea însetată de sânge a Statului Islamic să eșueze.

Jihadistul Little John a ajuns la faima ISIS în 2015

Imagini cu teroristul lansator de rachete supranumit “Abu Ahmad Al-Chihuahua” au apărut pentru prima dată pe internet în urmă cu șapte ani, dar de atunci nu s-a mai scris despre el, transmite dailystar.co.uk.

Cei mai temători ucigași ISIS, de la Jihadi “Little John“ la “Buldozerul din Fallujah”

El și “Buldozerul din Fallujah”, denumit astfel pentru că avea o statură colosală, au devenit notorii în rândurile celulelor teroriste doar pentru că ieșeau în evidență.

Se poate spune că cel mai faimos dintre călăii în serie ai ISIS a fost Jihadi John, care a operat ca parte a unei echipe teroriste formate din patru oameni, supranumită The ISIS Beatles, pentru accentul lor englezesc.

Nu se știe dacă “Al-Chihuahua” a fost ucis

Fotografiile cu acesta au făcut înconjurul rețelelor de socializare în octombrie 2015. Extremistul și-a câștigat porecla de la Jihadi John, maleficul ucigaș britanic aflat în spatele unui val de decapitări înfiorătoare.

Războinicul a fost, de asemenea, poreclit “Abu Ahmad Al-Chihuahua” de către jurnalistul din Beirut Leith Abou Fadel, redactor-șef al publicației Al-Masdar News. Acesta a speculat că Jihadi “Micul” John a luptat împotriva Frontului al-Nusra, amicii Al-Qaida din Siria.

De când au circulat acele rapoarte inițiale despre reputația de temut a acestuia, nu s-a mai auzit nimic despre locul unde se află sau despre expedițiile sale.

Nu se știe dacă “Al-Chihuahua” a fost ucis în timpul conflictului sau dacă pur și simplu își păstrează un profil scăzut.

“Buldozerul din Fallujah” a decapitat cu sânge rece victime

‘Buldozerul’ a fost dezvăluit lumii decapitând victime cu sânge rece pentru aparatul de fotografiat. Bestia malefică a fost fotografiată pentru prima dată în timp ce lansa un tun antiaerian de 52 kg destinat tancurilor. De asemenea, a fost surprins îmbrăcând o uniformă militară și o cagulă neagră în timp ce mânuia o macetă uriașă în orașul sirian.

Un băiat sirian în vârstă de 14 ani, pe nume Omar, a descris cum ucigașul uriaș i-a tăiat mâna și piciorul după ce a refuzat să se alăture ISIS.

El a declarat pentru Channel 4 News: “Mi-au pus mâna pe un bloc de lemn și mi-au tăiat-o cu un cuțit de măcelar. Apoi mi-au tăiat piciorul”.

Imaginile tulburătoare ale unei execuții din 2016 au stârnit speculații în masă, ulterior “Buldozerul” fiind înlocuit cu un alt măcelar dezlănțuit.

“Buldozerul” a fost capturat de armata siriană

Cea mai recentă decapitare a ISIS are loc la doar câteva săptămâni după ce au apărut imagini în care “Buldozerul” era capturat de trupele siriene.

Membrul așa-numitului Comitet de Ciopârțire al ISIS a fost filmat zăcând pe jumătate dezbrăcat în spatele unui camion, cu mâinile legate la spate. Vehiculul a fost înconjurat de bărbați înarmați înainte de a pleca în viteză.

Fanaticul, a cărui identitate și naționalitate reale nu sunt cunoscute, poartă o mitralieră gigantică atât de grea încât, de obicei, trebuie să fie montată pe o camionetă.

Alături de călăul britanic Jihadi John – pe numele real Mohammed Emwazi -, el era unul dintre cele mai apreciate mijloace de propagandă ale ISIS și a apărut în mai multe videoclipuri produse de grup.

 

citește și...