Un jandarm din Alba s-a împușcat în timpul serviciului

22.11.2021, 11:23
Un jandarm din Alba s-a împușcat în timpul serviciului
Un jandarm din Alba s-a împușcat în timpul serviciului

Un jandarm din Alba s-a împuşcat duminică în timp ce efectua serviciul de pază într-un post din interiorul sediului Inspectoratului Judeţean. Subofiţerul avea 49 de ani şi era în Jandarmerie din anul 1994, iar pe parcursul carierei a fost recompensat de mai multe ori pentru îndeplinirea foarte bună a îndatoririlor de serviciu.

Un jandarm din Alba, în vârstă de 49 de ani, s-a împușcat în timpul serviciului. Reprezentanţii Jandarmeriei au precizat că, în jurul orei 12,30, un subofiţer aflat în serviciu de pază la sediul unităţii s-a împuşcat în piept, folosind armamentul din dotare, informează Agerpres.

La fața locului s-au deplaat două echipaje SMURD, care au efectuat manevrele de resuscitare, fără rezultat, ulterior declarând decesul bărbatului. Jandarmul avea o plagă împuşcată în zona pieptului.

Un jandarm din Alba s-a împușcat în timpul serviciului. Fusese declarat apt la ultima testare psiholofgică

Subofițerul respectiv era în Jandarmerie din anul 1994, iar pe parcursul carierei a fost recompensat de mai multe ori pentru îndeplinirea foarte bună a îndatoririlor de serviciu. La ultima testare psihologică, acesta fusese declarat apt.

“La ultima testare psihologică, efectuată în anul 2020, a fost declarat apt, iar de atunci nu a avut comportamente sau atitudini care să necesite intervenţia de specialitate a psihologului unităţii. În continuare sunt desfăşurate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs aceste incident tragic”, au precizat reprezentanţii IJJ Alba.

citește și...