Un influencer de pe TikTok va reprezenta Marea Britanie la Eurovision. Cine este Sam Ryder

11.03.2022, 10:14

Sam Ryder va reprezenta Regatul Unit la Eurovision de anul acesta la Torino, Italia. Este unul dintre cei mai urmăriți cântăreți din Marea Britanie pe TikTok, cu 12 milioane de fani și va cânta melodia sa Space Man la marea finală din luna mai. 

Sam Ryder este artistul ales de BBC pentru a reprezenta Marea Britanie la Eurovision 2022 cu piesa „Space Man”

Concursul de anul trecut de la Rotterdam a fost câștigat de grupul rock italian Måneskin.

Sam Ryder a atras rapid atenția

În timpul pandemiei de COVID-19, Sam Ryder a decis să încarce primele sale melodii care au atras rapid atenția unor superstaruri, precum Alicia Keys, Sia sau chiar Elton John. De asemenea, Ellen DeGeneres a împărtășit în The Ellen Show.

Rețelele sale de socializare au explodat și până la sfârșitul anului 2020, Ryder avea peste 10 milioane de urmăritori. El a fost chiar încoronat drept cel mai popular cont de artist din Marea Britanie TikTok timp de doi ani!

Este un fan al Eurovision

Sam Ryder recunoaște că este un fan al Eurovision încă din copilărie și spune:

Sunt fan al Eurovision de când eram copil, de aceea sunt atât de onorat că mi s-a oferit ocazia de a cânta la un eveniment alături de unii dintre cei mai talentați creatori, interpreți și compozitori din Europa.

Sper să dau tot ce am mai bun, astfel încât Regatul Unit să fie mândru. Sunt extrem de entuziasmat că voi prezenta o melodie pe care am scris-o împreună cu prietenii mei vara trecută, acest aspect face ca întreaga experiență să fie și mai specială“, a declarat influencerul.

Sam participă după doi ani consecutivi în care Marea Britanie s-a clasat pe ultimul loc la Eurovision.

Cântând la Eurovision pe fondul conflictului din Europa, Sam spune că încearcă să arate că „muzica înseamnă conexiune”.

„Singurul lucru pe care îl pot face este să-mi amintesc bunătatea, recunoștința pentru oportunitate și empatia.”

Ultima dată când Marea Britanie a ajuns în top zece într-o finală la Eurovision a fost în 2009 cu piesa It’s My Time de Jade Ewen.

Regatul Unit este membru al „Big 5”, așa că nu trebuie să treacă prin calificările semifinalelor, ci sunt calificați automat pentru Marea Finală.

Cine a câștigat selecția națională Eurovision 2022

WRS este cel care va reprezenta România la Eurovision 2022, la Torino, Italia, cu piesa “Llamame”. WRS a lucrat ca dansator pentru artiști celebri precum Inna, Antonia sau Carla’s Dreams și a făcut parte din echipa de balet a PRO TV la emisiuni precum Vocea României și Românii au talent

citește și...