Jamala, câștigătoarea Eurovision 2016, s-a refugiat în România. ”Mulţumesc România că ne-ai primit cu braţele deschise”

28.02.2022, 18:35

Cântăreața turcă, Susana Alímivna Jamaladínova, cunoscută drept Jamala, – câștigătoarea Eurovision 2016 – s-a refugiat alături de cei doi copii ai săi în România, după patru zile de merspe jos. ”Mulţumesc România că ne-ai primit cu braţele deschise.”, spune artista. Din păcate, soțul ei s-a întors la Kiev și nu a putut fi cu familia sa.

De când a început invazia rusă din 24 februarie, peste 368.000 de ucraineni au trecut granițele fugind de război pentru a-și găsi siguranță în cele mai apropiate țări: Polonia este, fără îndoială, unul dintre locurile în care vin mai mulți refugiați, precum și România, Moldova, Ungaria și Slovacia.

Jamala este una dintre expatriații care a fugit din țară, trecând granița pe jos cu copiii ei timp de patru zile pentru a ajunge în România.

Jamala, câștigătoarea Eurovision 2016, s-a refugiat în România

În 2016, Jamala a câştigat concursul  Eurovision pentru Ucraina. Ea a interpretat atunci o piesă cu mesaj politic, intitulată „1944′′, care amintea despre deportarea tătarilor din Crimeea.

Cântăreața a fost nevoită să se despartă de soțul ei pentru a găsi un loc sigur pentru copiii ei.

Jamala a mulțumit României

În aceste ultime zile critice, cântăreața și-a împărtășit pe Instagram jurnalul ei de război, explicând că au lăsat totul în urmă pentru a găsi un loc sigur, departe de bombardamentele continue. În plus, ea a transmis și un mesaj de rezistență milioanelor de expatriați care se află în aceeași situație cu ea.

Jamala le-a mulțumit cu lacrimi în ochi polițiștilor de frontieră români, care au lăsat-o să intre în țară și le-au dat copiilor ei ciocolată.

Mulţumesc România că ne-ai primit cu braţele deschise. Grănicerii au oferi ceai, biscuiţi şi ciocolată copiilor”, a spus Jamala.

Povestea Jamelei nu a întârziat să devină virală pe rețele, mișcând sute de mii de oameni: „Este foarte puternică și pune totul în perspectivă. Poți fi cel mai bun cântăreț din lume, cea mai frumoasă sau cea mai drăguță persoană din lume și nu ai cum să te salvezi de așa ceva”, a spus un utilizator.

ONU estimează că în următoarele zile refugiații care vor fugi din Ucraina din cauza atacului rus ar putea ajunge la patru milioane. Desigur, închiderea spațiului aerian și obstrucționarea traficului va îngreuna fuga a mii de oameni.

 

citește și...