Un indian nu a mai făcut baie de 20 de ani. ”Am decis să nu mă mai spăl ca să îmi ating obiectivele”

08.08.2022, 15:04

Un bărbat în vârstă de 62 de ani din Bihar, India, a atras multă atenție în țara sa natală după ce s-a aflat că nu a mai făcut baie de peste două decenii. În 2000, Dharamdev Ram a jurat că nu se va mai spăla niciodată până când nu vor înceta toate crimele împotriva femeilor, disputele funciare și uciderea animalelor nevinovate.

Un indian poate pretinde că este cel mai urât mirositor om din lume după ce a evitat băile timp de 22 de ani și, în mod uimitor, nimeni nu are o problemă atât de mare cu acest lucru.

Dharamdev Ram este celebru în satul său natal, Baikunthpur. Toată lumea știe că nu a mai făcut baie sau chiar un duș rapid de 22 de ani, dar nimeni nu-l ironizează pentru asta, dimpotrivă, primește mult respect pentru decizia sa. Asta pentru că bărbatul în vârstă de 62 de ani a jurat să se ferească de baie până când violența împotriva femeilor, disputele funciare între bărbați și uciderea animalelor nevinovate vor înceta. Acest lucru nu s-a întâmplat încă, așa că Dharamdev continuă să își respecte jurământul, potrivit publicației locale News18.com.

“Mi-am dat seama brusc că disputele pentru pământ, uciderea animalelor și atrocitățile împotriva femeilor începuseră să crească”

 

“În 1975, am lucrat într-o fabrică din Jagdal, Bengal, m-am căsătorit în 1978 și duceam o viață normală”, a declarat recent Dharamdev Ram pentru ETV Bharat. “Dar, în 1987, mi-am dat seama brusc că disputele pentru pământ, uciderea animalelor și atrocitățile împotriva femeilor începuseră să crească. Așa că, în căutarea unui răspuns, m-am apropiat de un “Guru” care m-a luat ca discipol și m-a inspirat să urmez calea devoțiunii. De atunci, m-am îndreptat pe calea devoțiunii și am început să meditez pentru Rama.”

În anul 2000, când a jurat să se abțină de la scăldat până când greșelile menționate mai sus vor înceta, Ram a renunțat, de asemenea, la slujba sa de la fabrica la care lucra, dar s-a întors rapid din cauza presiunii exercitate de propria familie. Cu toate acestea, atunci când s-a răspândit despre promisiunea sa neobișnuită, a fost concediat și de atunci a rămas șomer.

Jurământul bărbatului a declanșat o anchetă jurnalistică

Soția lui Ram, Maya Devi, a decedat în 2003, dar chiar și atunci, el a refuzat să se îmbăieze. Ani mai târziu, unul dintre fiii săi a murit, dar el nu și-a încălcat jurământul și continuă să facă acest lucru, chiar dacă celălalt fiu al său a pierit anul acesta. Chiar dacă acest lucru ar putea însemna să nu se mai scalde niciodată până în ziua în care va muri, bărbatul de 62 de ani este pregătit să își respecte jurământul pe care l-a făcut în urmă cu 22 de ani, dacă scopul său nobil nu va fi îndeplinit.

Efortul neobișnuit al lui Dharamdev Ram de a pune capăt violenței împotriva femeilor și animalelor, precum și disputelor funciare, a devenit recent viral în India, declanșând o anchetă jurnalistică. Reporterii au călătorit la Baikunthpur, în districtul Gopalganj din Bihar, pentru a-l intervieva pe Ram și pe mai mulți localnici, care au confirmat cu toții că nu a mai făcut baie de peste două decenii.

Dacă vi se pare că 22 de ani fără baie este o perioadă lungă de timp, probabil că nu ați auzit de cel mai murdar om din lume, un iranian în vârstă de 87 de ani care nu a făcut baie de 67 de ani. Ca și el, Dharamdev Ram pare să fie foarte sănătos, având în vedere igiena sa precară, cel puțin după standardele moderne.

 

citește și...