Un deținut din Georgia este acuzat că a furat 11 milioane de dolari de la un miliardar în timp ce se afla după gratii

13.10.2022, 17:33

Un deținut dintr-o bandă din Georgia, care ispășește 14 ani de închisoare pentru jaf armat, s-ar fi dat drept miliardar în timp ce era închis într-o închisoare de maximă securitate și ar fi furat 11 milioane de dolari, folosind banii pentru a-și cumpăra o vilă în Atlanta. Se crede că această schemă reprezintă unul dintre cele mai mari jafuri comise din interiorul unei închisori americane.

Arthur Lee Cofield Jr. este acuzat că a accesat conturile lui Sidney Kimmel, a cărui companie de divertisment se află în spatele unor filme precum “Crazy Rich Asians” și “Moneyball”, din interiorul unei închisori din Georgia, cu ajutorul unor telefoane mobile de contrabandă.

Cofield, în vârstă de 31 de ani, ar fi furat identitatea magnatului din industria cinematografică, care are o avere de 1,5 miliarde de dolari, și apoi a mutat o sumă de opt cifre din contul său pentru a cumpăra o proprietate de 4,4 milioane de dolari, a relatat dailymail.co.uk.

Unul dintre cele mai mari jafuri comise din interiorul unei închisori americane

Cu ajutorul unor telefoane mobile de contrabandă, Cofield ar fi reușit să obțină transferarea a 11 milioane de dolari către o companie din Idaho în scopul de a cumpăra 6.106 monede de aur American Eagle. Apoi a închiriat un avion privat pentru a aduce monedele de aur în Atlanta și a cheltuit 4,4 milioane de dolari pentru un conac de 1,4 în Buckhead.

“De îndată ce Schwab a luat cunoștință de suspiciunea unei activități frauduloase, am lansat o investigație, am inițiat măsuri pentru a proteja contul clientului și am notificat autoritățile”, a declarat Charles Schwab într-o declarație obținută de AJC.

Deținutul  ispășea deja o pedeapsă de 14 ani pentru jaf armat

Autoritățile suspectează că Kimmel nu a fost singurul care a căzut victimă schemei lui Cofield. Procurorul federal Scott McAfee a menționat la audierea pentru eliberarea sa pe cauțiune, în urmă cu doi ani, că existau dovezi care sugerau că acesta a desfășurat o acțiune aproape identică atunci când a furat 2,25 milioane de dolari de la Nicole Wertheim, soția miliardarului Herbert Wertheim din Florida.

Arthur Lee Cofield Jr. ispășea deja o pedeapsă de 14 ani pentru jaf armat. El a fost transferat la Unitatea de gestionare specială anul trecut, după ce a fost emis un mandat de arestare pentru tentativă de omor, pentru presupusa sa implicare în ordonarea membrilor unei bande de a împușca o persoană care era paralizată.

Cofield a fost acuzat de conspirație în vederea comiterii de fraude bancare și spălare de bani. Eldridge Bennett, în vârstă de 65 de ani, și fiica sa Eliayah, în vârstă de 27 de ani, au pledat, de asemenea, nevinovați pentru că au cooperat în această schemă.

citește și...