Un bărbat a furat peste 10 milioane de dolari de la femei pe care le agăţa pe aplicatia Tinder. Unde se află falsul milionar acum

04.02.2022, 20:22

Un bărbat a escrocat mai multe femei şi le-a furat sume importante de bani. Totul se întâmplă pe aplicaţia Tinder, unde acesta agăţa femei, pe care apoi le-a lăsat fără bani. Bărbatul, care pretindea că este milionar, adopta o strategie care avea să le lase pe victime fără economiile de o viaţă. Povestea lui este prezentată într-un nou documentar Netflix, The Tinder Swindler.

Potrivit mirror.co.uk. Simon sau “Prinţul Diamantelor” pretindea că e fiul mogulului ruso-israelian Lev Leviev, afacerist, filantrop şi investitor care are o avere de 1.5 miliarde de dolari.

Mai mult. acesta a angajat personal, inclusiv asistenți și un bodyguard, pentru ca povestea lui să pară credibilă. Acesta le impresiona pe victime cu cadouri scumpe şi fotograrfii cu maşini scumpe şi avioane private, dar la scurt timp, le cerea bani, spunând că viaţa lui e în pericol, că cineva i-a îngheţat toate conturile bancare şi are nevoie de ajutorul lor.

Bărbatul ar fi sustras astfel peste 10 milioane de dolari de la victime

Când simțea că este momentul oportun să dispară, bărbatul o făcea şi se folosea de sumele furate pentru a îşi finanţa stilul de viaţă, dar şi cadourile pentru următoarele femei pe care le seducea.

El ar fi sustras astfel peste 10 milioane de dolari de la victime din întreaga Europă, între 2017 şi 2019.

Unde este Simon Leviev acum?

Simon Leviev, în vârstă de 33 de ani, încă trăiește ca un om liber. Falsul miliardar care fugea a fost capturat în Grecia în iunie 2019 și extrădat în Israel.

El a fost condamnat la 15 luni de închisoare și a fost obligat să plătească victimelor 150.000 NIS [moneda israeliană], ceea ce înseamnă aproximativ 35.000 de lire sterline.

Cu toate acestea, el a fost eliberat după doar cinci luni de închisoare din cauza unui program care vizează reducerea populației penitenciare, precum și pandemia.

Simon Leviev a mai fost acuzat că a minţit că e medic pentru a se putea vaccina mai repede. El are încă un cont activ de Instagram, dar şi un site, unde susţine că este “un om de afaceri care a reuşit pe cont propriu” şi unde oferă sfaturi gratuite. În plus, bărbatul este din nou pe Tinder, unde spune că este într-o relaţie cu un model din Israel.

 

citește și...