O româncă a reușit să convingă un om de afaceri să-i împrumute peste 400.000 de euro. Totul s-a întâmplat pe Tinder

14.11.2021, 18:51
O româncă a reușit să convingă un om de afaceri să-i împrumute peste 400.000 de euro. Totul s-a întâmplat pe Tinder

O tânără româncă care locuiește în Spania, a reușit să-l convingă pe „Vidal”, un om de afaceri din Germania, pe care l-a cunoscut prin aplicația de matrimoniale Tinder și cu care a întreținut o relație la distanță, să-i împrumute 403.000 de euro.

În doar 14 luni, „Lidia”, a aplicat un plan perfect care i-au adus multe zerouri în cont, însă care o vor priva de libertate.

Lidia a reușit să îl convingă pe bărbat, împărtășindu-i problemele cu care se confruntă, legate de un presupus divorț conflictual care i-a provocat blocarea conturilor din cauza neplăților fostului soț la Trezorerie și Asigurări Sociale, transmite lainformacion.com.

Românca s-a prezentat drept o femeie înstărită

Cu acest scop premeditat, femeia a reușit să-l convingă pe „Vidal”, devotat relației afective care începuse și promisiunii și așteptării unei vieți în comun, că deține mai multe proprietăți – în Santa Cruz de Tenerife, Palma de Mallorca, Campa de Mar și România -, două companii – o agenție imobiliară și un salon de înfrumusețare -, un cont în Malta pe numele părinților săi și trei mașini: un Bentley, un Mercedes cu 4 locuri și un Mercedes SLK cu două locuri.

Românca îi promitea bărbatului că se va căsători cu el, însă această promisiune nu avea să se realizeze vreodată, pentru că femeia a hotărât să întrerupă relația, odată ce a observat că nu a putut obține mai mulți bani de la persoana înșelată.

Escrocheria, după cum au apreciat instanțele de judecată, a avut loc în perioada aprilie 2016, data la care a fost inițiat contactul, și iunie 2017.

Femeia a fost condamnată la închisoare

Românca a fost condamnată, în baza unei hotărâri a Tribunalului Provincial din Palma de Mallorca, confirmată ulterior de Curtea Superioară de Justiție a aceluiași oraș și ratificată de Curtea Supremă cu neadmiterea recursului pentru casarea tinerei, la patru ani și șase luni închisoare și o amendă de 15 luni în cuantum de 10 euro pe zi. De asemenea, femeia trebuie să returneze cei 403.000 de euro, plus dobândă.

Curtea Supremă, în decizia sa, la fel ca și cele două instanțe precedente, susține că relația dintre cei doi – unul locuia la Berlin și femeia locuia în Palma de Mallorca – nu întrunește caracteristicile unei relații conjugale „deoarece nu există note de stabilitate și afecțiune”.

citește și...