Un cuplu de turiști britanici “a fost ucis cu brutalitate și dat de mâncare la crocodili” de o bandă din Africa de Sud

04.10.2022, 19:24

Cuplul britanic Rod și Rachel Saunders au fost uciși cu brutalitate și hrăniți cu crocodili de către o bandă din Africa de Sud, o instanță auzind detaliile înfiorătoare care au dus la moartea oribilă a celor doi. Cei doi se aflau în călătorie când și-au găsit sfârșitul cumplit, fiind răpiți și bătuți până la moarte înainte de a fi băgați în sacii de dormit și aruncați într-un râu infestat de crocodili în februarie 2018.

Un cuplu britanic a fost ucis cu brutalitate, iar cadavrele lor au fost aruncate într-o haită de crocodili din apropiere, după ce o bandă nemiloasă s-a năpustit asupra celor doi, a aflat un tribunal.

Botaniștii Rod Saunders, în vârstă de 74 de ani, și soția sa Rachel, în vârstă de 63 de ani, își petreceau șase luni pe an cutreierând munții și pădurile sălbatice în căutare de semințe rare, potrivit dailystar.co.uk.

Un cuplu de turiști britanici “a fost ucis cu brutalitate și dat de mâncare la crocodili” de o bandă din Africa de Sud

Cei doi se aflau în călătorie când și-au găsit sfârșitul cumplit, fiind răpiți și bătuți până la moarte înainte de a fi băgați în sacii de dormit și aruncați într-un râu infestat de crocodili în februarie 2018.

Trupurile descompuse ale celor doi au fost descoperite de pescari câteva zile mai târziu, dar a fost nevoie de luni de zile pentru ca poliția să testeze ADN-ul și să-i identifice pe Rod și Rachel.

Inculpații au retras 37.000 de lire sterline de la diverse bancomate

Vânătoarea la scară largă a turiștilor dispăruți a dus la arestarea a patru persoane, dintre care trei au fost acuzate de uciderea, răpirea, jefuirea și furtul cuplului căsătorit.

Sayefundeen Aslam Aslam Del Vecchio, în vârstă de 39 de ani, și soția sa, Bibi Fatima Patel, în vârstă de 28 de ani, precum și chiriașul lor de la acea vreme, Mussa Ahmad Jackson, în vârstă de 35 de ani, au negat acuzațiile de răpire, crimă, jaf și furt la Înalta Curte din Durban. Un al patrulea suspect, despre care s-a constatat că a adus telefoane mobile aparținând lui Saunders și nu a fost implicat în răpire și crimă, a fost condamnat cu suspendare.

Instanța a auzit că inculpații au retras 37.000 de lire sterline (734.000 de rupii) de la diverse bancomate după ce i-au răpit pe cei doi botaniști.

O declarație a continuat: “Se presupune că, între 10 și 15 februarie, în pădurea Ngoye, inculpații au ucis-o ilegal și intenționat pe Rachel Saunders și, între aceleași date, l-au ucis ilegal și intenționat pe Rodney Sanders. La 23 martie, al treilea acuzat, Mussa Ahmad Jackson, a fost arestat și a făcut o declarație în care a declarat că a fost trezit de Patel la domiciliul lor pe 10 februarie și i s-a spus să se întâlnească cu Del Vecchio pe drum.”

 

 

citește și...