Un “culturist” aflat pe lista “celor mai căutați fugari” din America a fost prins. Fostul pușcaș marin preda engleza la o școală din El Salvador

31.08.2022, 13:39

Raymond “RJ” McLeod, care a fost printre primii 15 cei mai căutați fugari din America, a evitat ani de zile să fie capturat după ce prietena sa a fost găsită moartă – în cele din urmă a fost găsit în America Centrală predând engleza. O recompensă de 50.000 de dolari (42.900 de lire sterline) a fost oferită ca premiu pentru informații care să conducă la arestarea sa. 

Un veteran al Marinei Militare, care era unul dintre cei mai căutați fugari de către șerifii americani, a fost prins în El Salvador în această săptămână, după mai bine de șase ani de fugă.

Afișul său de căutare îl descria ca fiind un “culturist pasionat și băutor înrăit” de 1,80 metri și de 245 de kilograme, cu “antecedente de violență domestică”, avertizând că era probabil înarmat și periculos, potrivit NyPost.com.

Fostul pușcaș marin preda engleza la o școală din El Salvador

Arestarea a avut loc după ce autoritățile au primit un pont care indica faptul că McLeod a predat engleza la o școală din Sonsonate, în vestul El Salvadorului, a precizat Stephan. Ea a precizat că o echipă a Serviciului de șerifi americani și membri ai Ambasadei SUA au fost prezenți atunci când poliția locală și națională din El Salvador l-a luat în custodie pe McLeod.

Fostul pușcaș marin și culturist a fost adăugat în aprilie 2021 pe lista celor 15 persoane “cele mai căutate” de către US Marshals pentru presupusa ucidere a prietenei sale Krystal Mitchell, în vârstă de 30 de ani, în iunie 2016.

Recompensă de 50.000 de dolari

O recompensă de 50.000 de dolari (42.900 de lire sterline) a fost oferită ca premiu pentru informații care să conducă la arestarea sa, ceea ce reprezintă dublul sumei obișnuite.

Mitchell a fost găsită strangulată până la moarte într-un apartament în care cei doi erau cazați în San Diego, în timp ce se aflau în vizită la prietenii lui McLeod.

Cu o seară înainte, aceștia vizitaseră un bar unde McLeod s-a certat cu un alt bărbat, de asemenea fost pușcaș marin, ceea ce a dus la alungarea celor trei.

McLeod și Mitchell s-au întors la apartamentul închiriat, iar Mitchell a fost găsit mort a doua zi.

Existau semne clare de luptă, au declarat anchetatorii la momentul respectiv.

Fostul pușcaș marin a fugit apoi prin Mexic și în America Centrală. El a fost văzut în Guatemala în 2017 și în Belize în 2018.

Anchetatorii au spus că acesta are un istoric de violență. Într-un apel la ajutor, șerifii americani l-au descris ca fiind “un culturist pasionat și un mare consumator de alcool”, precum și “înarmat și periculos”.

Vorbind pentru Fox pentru un program despre investigație, psihologul Dr. Michael Bourke a spus “Îi place să rănească femei de dragul de a face rău. Nu o face pentru un alt scop. Pur și simplu îi place”.

Mama lui Mitchell, fostul detectiv Josephine Wentzel, a ieșit la pensie pentru a ajuta la căutarea presupusului ucigaș al fiicei sale.
Ea a ținut să le mulțumească lui Frankie Sanchez și lui Francisco Barajas de la US Marshals pentru “munca lor excelentă”.

Ea a declarat: “Am avut credință și încredere în ei și, încă de când am cunoscut-o pe Francisca Barajas, am avut încredere deplină că va veni această zi și că el va fi cel care îl va prinde. I-am spus: “Ești eroul meu. Suntem legați pe viață'”.

citește și...