FOTO. Top 10 cei mai căutați criminali din lume, de la fiul lui El Chapo la teroristul care a contribuit la atacul terorist din 11 septembrie

04.08.2022, 14:21

Agențiile de aplicare a legii din întreaga lume îi caută de urgență pe acești zece criminali depravați care sunt acuzați de crime oribile, inclusiv terorism, crimă, furnizare de droguri și strangularea copiilor.

Odată cu vestea potrivit căreia SUA l-a ucis pe comandantul Al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, atenția se va îndrepta acum către lista de victime a restului lumii.

Pe lista celor mai căutați oameni de pe planetă sunt incluși traficanți de droguri, gangsteri, teroriști, și oameni care forțează copiii să fie soldați. Împreună, această gașcă de reprobabili este căutată în aproape toate țările din lume – și majoritatea sunt psihopați înarmați și periculoși, potrivit dailystar.co.uk.

Top 10 cei mai căutați criminali din lume

 

Ovidio Guzmán-López

Ovidio Guzmán-López este un membru de rang înalt al Cartelului Sinaloa și fiul fostului lider al Cartelului Sinaloa, Joaquín Guzmán-Loera, cunoscut sub numele de El Chapo. De la arestarea tatălui său, controlul Cartelului Sinaloa a trecut în mâinile lui Ovidio, iar primele semne arată că este la fel de rău ca și tatăl său criminal.

Oficialii americani au pus o recompensă de 5 milioane de dolari pe capul său, deoarece se crede că acesta supraveghează în prezent aproximativ unsprezece laboratoare de metamfetamină din statul Sinaloa, care produc o cantitate estimată între 3.000 și 5.000 de kilograme de metamfetamină pe lună. De asemenea, se crede că Ovidio a ordonat uciderea unor informatori, a unui traficant de droguri și a unei cântărețe mexicane populare care a refuzat să cânte la nunta sa.

Alexis Flores

Alexis Flores este căutat pentru suma de 100.000 de dolari pentru crimă. Flores este căutat pentru presupusa sa implicare în răpirea și uciderea unei fetițe de cinci ani în Philadelphia, Pennsylvania. Fetița a fost dată dispărută la sfârșitul lunii iulie 2000 și a fost găsită ulterior strangulată mortal într-un apartament din apropiere la începutul lunii august a aceluiași an. Flores nu a mai fost văzut de atunci și se crede că a fugit în Honduras, țara sa natală. El este considerat extrem de periculos și are cicatrici pe frunte și pe obrazul drept, pe care cel mai probabil le-a luat într-o bătaie. De asemenea, este căutată de FBI și escroaca internațională Ruja Ignatova, cunoscută în cercurile criminale sub numele de “Crypto Queen”.

Ruja Ignatova

Începând cu aproximativ 2014, Ignatova și alte persoane sunt acuzate că au fraudat miliarde de dolari de la investitori din întreaga lume. Ignatova a fost fondatoarea OneCoin Ltd., o companie cu sediul în Bulgaria care a comercializat o pretinsă criptomonedă. Pentru a pune în aplicare schema, Ignatova ar fi făcut declarații și afirmații false unor persoane pentru a solicita investiții în OneCoin. La 25 octombrie 2017, Ignatova a călătorit de la Sofia, Bulgaria, la Atena, Grecia, și este posibil să fi călătorit în altă parte după aceea. Este posibil ca ea să fi călătorit cu un pașaport german în Emiratele Arabe Unite, Bulgaria, Germania, Rusia, Grecia și/sau Europa de Est.

Jose Hernandez

Regele drogurilor Jose Rodolfo Villarreal-Hernandez, cunoscut și sub numele de “El Gato”, este căutat pentru presupusa sa implicare într-un complot de crimă la comandă, precum și pentru rolul său în organizația de trafic de droguri Beltran Leyva.

Se presupune că El Gato a pus în aplicare urmărirea interstatală și conspirația în vederea comiterii unei crime la comandă a unei victime de sex masculin în vârstă de 43 de ani, la 22 mai 2013, în Southlake, Texas.

Din cauza legăturilor sale cu drogurile, FBI a pus o recompensă de 1 milion de dolari pe capul său.

Yulan Carias

Lordul drogurilor și narcoteroristul Yulan Carias este căutat de FBI pentru o serie întreagă de infracțiuni violente, inclusiv pentru că a condus grupul para-militar MS-13.

În calitate de presupus lider al MS-13 pentru tot Hondurasul, Carias ar fi controlat activitatea infracțională a MS-13 în Honduras și ar fi oferit sprijin și resurse pentru întreprinderea MS-13 în America Centrală și în Statele Unite cu arme de foc, narcotice și bani.

De asemenea, se presupune că este responsabil pentru susținerea încărcăturilor de mai multe tone de cocaină prin Honduras către Statele Unite, precum și pentru că a ordonat și a participat la asasinarea unor membri ai unor bande rivale și a altor persoane asociate cu MS-13. Acesta este considerat înarmat și extrem de periculos.

Julio Alex Diaz

DEA încearcă cu disperare să-l captureze pe misteriosul traficant de droguri Julio Diaz, acuzat de multiple acuzații de furnizare de narcotice. Originar din Republica Dominicană este fugar din 2016 și se știu puține lucruri despre locul unde se află. Se crede că traficantul de droguri are legături strânse cu unele dintre cele mai puternice carteluri din lume, ceea ce l-a ajutat să rămână ascuns atât de mult timp.

Majid bin Muhammad al-Majid Saleh Al-Qaraawi Surajuddin Zureiqat

Surajuddin Zureiqat este liderul din umbră al Brigăzilor Abdallah Azzam, o organizație teroristă islamistă cu legături strânse cu Al-Qaeda.

În prezent, acestea luptă în Siria și Liban și își trage numele de la Ziyad al Jarrah, libanezul care a participat la deturnarea și prăbușirea zborului 93 al United.

Ei sunt responsabili de numeroase atrocități în regiune și au exercitat presiuni semnificative asupra autorităților pentru a-și elibera luptătorii captivi.

Kenny Jing Ang Chen

DEA caută, de asemenea, să-l captureze pe condamnabilul traficant de heroină Kenny Jing Ang Chen, care este căutat pentru o litanie de infracțiuni, inclusiv pentru că a folosit copii pentru a transporta droguri.

Lista de înfășurare a lui Chen include conspirația pentru distribuirea de heroină și portul unei arme de foc în timpul traficului de droguri. El este fugar de ani de zile și este considerat înarmat și extrem de periculos.

Semion Mogilevici

Gangsterul rus Semion Mogilevich este căutat de urgență de FBI pentru acuzații de șantaj în valoare de 5 milioane de dolari – există o singură problemă, este protejat de Putin.

Mogilevich este căutat pentru presupusa sa participare la o schemă de mai multe milioane de dolari pentru fraudarea a mii de investitori în acțiuni ale unei companii publice constituite în Canada, dar cu sediul în Newtown, comitatul Bucks, Pennsylvania, între 1993 și 1998.

Se știe că Moglievech locuiește la Moscova, unde este protejat de extrădare.

În rarele ocazii în care se aventurează să iasă din casă, se știe că regele dolofan poartă o mustață falsă pentru a nu fi recunoscut.


Ali Saed Bin Ali El-Hoorie

Măsurând puțin sub 1,70 m, Ali Saed Bin Ali El-Hoorie este ultimul criminal de pe listă, dar cu siguranță unul dintre cei mai răi.

Micul terorist a fost acuzat de numeroase infracțiuni șocante, inclusiv de uciderea unor cetățeni americani.

El este un presupus membru al organizației teroriste Hezbollahul saudit și a fost pus sub acuzare pentru atentatul cu bombă din 25 iunie 1996 asupra complexului de locuințe militare Khobar Towers din Dhahran, Arabia Saudită.

 

citește și...