Un culturist a rămas fără braț, după ce și-a rupt bicepsul la sala de sport. “Trebuiau doar să continue să taie părți din mine”

18.08.2022, 15:25

Gabe Lieschke era un culturist atunci când a suferit un accident la sala de sport, iar el a descris cum aceasta s-a transformat rapid într-o infecție care i-a pus viața în pericol, făcându-l să-și piardă un braț. “Mi-am rupt bicepsul în sala de sport și am suferit o operație câteva zile mai târziu. Trebuiau doar să continue să taie părți din mine”. 

Un bărbat care a suferit un accident în timpul unei ședințe la sala de sport. Evenimentul a ajuns să îi pună viață în pericol.

Gabe Lieschke făcea exerciții în sala de sport când a suferit o accidentare obișnuită, după ce s-a suprasolicitat, potrivit dailystar.co.uk.

Culturistul a contractat o infecție terifiantă, în urma căreia i-a fost amputat brațul

Dar, în loc să își ia câteva luni pentru a se recupera înainte de a se întoarce la antrenament, pasionatul de culturism a contractat o infecție terifiantă, în urma căreia i-a fost amputat brațul.

Acum, vorbind în cadrul podcastului Young Blood – Men’s Mental Health, Gabe și-a împărtășit povestea și a recunoscut că a fost chiar la un pas de a-și pierde viața.

“Mi-am rupt bicepsul în sala de sport”

“Mi-am rupt bicepsul în sala de sport și am suferit o operație câteva zile mai târziu”, și-a amintit el.

“La două săptămâni după aceea am avut o infecție postoperatorie numită fasceită necrozantă, care mi-a adus 11 intervenții chirurgicale majore pe parcursul a 10 zile de comă.”

Enumerată pe site-ul web al NHS, fasceita necrozantă este o infecție rară și amenințătoare de viață care poate apărea dacă o rană se infectează.

Se recomandă ca infecția să fie tratată imediat în spital, iar Gabe a sugerat că întârzierile în tratamentul său aproape că l-au costat viața.

“Trebuiau doar să continue să taie părți din mine”

“Practic, a fost o situație de tip “touch and go”, a fost cam la trei zile după operație, un suplinitor a venit și a spus “direct la spital”, m-a băgat de urgență și nu-mi amintesc deloc acele trei zile, infecția a pus stăpânire pe mine și mi-a distrus memoria. Practic, am fost în comă și se punea problema dacă voi trăi sau nu, trebuiau doar să continue să taie părți din mine.

Tata îmi suna prietenii spunându-le: “se pare că Gabe va muri”.”

Înainte de evenimentul care i-a schimbat viața, Gabe și-a satisfăcut pasiunea pentru culturism și a explicat cât de important a fost să ridice greutăți pentru sănătatea sa mintală.

“Nu aveam niciun alt interes în viața mea în afară de asta și a fost într-adevăr ca o forță motrice în viața mea”, a subliniat el.

“Aveam în spate 10 ani de antrenament când mi-am rupt bicepsul… În anul care a precedat ruperea bicepsului am început să boxez… Mă simțeam atât de bine în pielea mea.”

Așadar, Gabe a fost  șocat când a văzut starea noii sale înfățișări de pe patul de spital.

“A fost suprarealist, nu se putea calcula, mă gândeam la ce mă uit?”, a spus el.

Dar, pasionatul de fitness a decis să nu se lase victimă și, de atunci, și-a reorientat eforturile către ciclism, stabilindu-și obiectivul de a deveni cel mai bun paraciclist din lume.

citește și...