Povestea cutremurătoare a campionului mondial la culturism. A rămas cu un picior după ce s-a luptat cu o boală care îi amenință viața

14.07.2022, 19:36

Lumea fitness-ului a rămas uimită când legendarului profesionist Flex Wheeler i s-a amputat o parte din piciorul drept. El a fost supranumit cândva unul dintre cei mai mari culturiști din toate timpurile de către Arnold Schwarzenegger

Era deja intrat la pensie când emblema culturismului, Flex Wheeler, avea să se confrunte cu cea mai grea provocare din viața sa.

Câștigător de patru ori la Arnold Classic, el a fost descris de starul Terminator, Arnold Schwarzenegger, ca fiind unul dintre cei mai mari culturiști din toate timpurile. Cu forța și simetria sa uimitoare, a fost, de asemenea, de cinci ori câștigător al Ironman Pro.

A rămas cu un picior după ce s-a luptat cu o boală care îi amenință viața

Așadar, în 2019, lumea fitness-ului a rămas uimită când Wheeler a suferit o intervenție chirurgicală de urgență pentru a-i fi amputat piciorul drept.

Măsura drastică a părut să vină de nicăieri pentru vedeta care a continuat să ridice greutăți mult timp după ce se retrăsese din competiții.

Un accident i-a schimbat viața

Wheeler avea să explice în continuare că era vorba fie de a-și pierde piciorul – fie de a-și pierde viața.

Viața fostului campion a fost un rollercoaster încă de la început. Născut în Fresno, California, tânărul Kenneth Wheeler a fost victima unor abuzuri în copilărie și a fost agresat la școală – ceea ce l-a condus la gânduri de sinucidere.

Wheeler s-a bucurat de un succes uriaș în anii ’90, în perioada de vârf, lovindu-și concurenții din plin, iar abilitatea sa i-a adus în curând porecla Flex.

Dar a continuat să se confrunte cu multe obstacole în viața sa.

În 1994, a fost implicat într-un accident de mașină aproape fatal, care l-ar fi putut lăsa paralizat pe viață.

De asemenea, a recunoscut că a luat steroizi pentru Dennis James la podcastul The Menace, folosind mai întâi dianabol.

El a spus: “M-am îngrășat vreo 30 de kilograme și mă întrebam: “Este sigur?”.

“Îmi amintesc că l-am întrebat pe unul dintre cei mai vechi prieteni, iar el mi-a spus “nu te opri, fiule. Nu te opri, continuă”, iar eu am spus “da, dar uite ce se întâmplă”.

“(Aveam) vergeturi peste tot. Erau atât de dureroase, erau ca niște viermi mari… încă le poți vedea pe antebraț, între picioare. Erau uriașe și roșii, era oribil”.

Legenda culturismului, Ronnie Coleman, a recunoscut că Wheeler a fost cel mai dur concurent al său. Dar în 1999, cam în perioada în care a terminat al doilea la Mr Olympia, Wheeler a fost diagnosticat cu o boală de rinichi.

Medicii nu au putut explica de ce îi cedau rinichii; el a spus că a observat că lucrurile se înrăutățeau după fiecare competiție.

Se îngrășase cu 30-40 de kilograme, cu umflături extreme la mâini și picioare și chiar la organele genitale.

S-a sugerat că ar fi putut contribui consumul de droguri, dar Wheeler a spus că această afecțiune este ereditară.

Problemele de circulație au cauzat amputarea unui picior

Wheeler a suferit operație după operație, dar problemele de circulație cauzate de boală nu i-au lăsat în cele din urmă altă soluție decât să i se amputeze piciorul sub genunchiul drept.

Wheeler a declarat că decizia de a i se amputa o parte din piciorul drept a fost “din cauza escaladării dificultăților de circulație” care deveniseră amenințătoare pentru viață.

“În acel moment, doctorul s-a uitat fix la mine, iar eu am început să plâng pentru că știam. Mi-a spus ‘Flex suntem acolo”.

Campionul mondial este în pericol de a i se amputa și alte membre

În ciuda faptului că viața i-a  s-a schimbat într-o clipă, Wheeler a rămas pozitiv, luptând pentru a reveni la forma fizică.

Un videoclip postat pe pagina sa de Instagram îl arată pe Wheeler antrenându-se la o presă pentru picioare, apăsând impresionant greutatea cu piciorul stâng și cu proteza piciorului drept.

Dar el nu este încă în afara pericolului și rămâne în pericol de a i se amputa și alte membre.

“Sunt în pericol să îmi pierd piciorul stâng. Risc să îmi pierd brațul drept, brațul stâng, pentru că îți atacă membrele”, a spus el.

În 2020, Wheeler a devenit laureatul inaugural al premiului Olympia Inspiration and Courage Award, care onorează vedetele din culturism care dau dovadă de un curaj extrem în timp ce se confruntă cu adversitatea.

Vorbind în cadrul premiilor, el a spus: “Am fost premiat cu un premiu de excelență: “Toată lumea trece prin probleme în viață”.

“Toată lumea a avut parte de provocări. Provocările mele nu sunt diferite de ale celorlalți.

Cu siguranță nu sunt Superman. Dar ceea ce am încercat cu adevărat să învăț prin acest proces este să accept ceea ce nu pot schimba și să schimb ceea ce nu pot accepta și să las lucrurile să fie așa.”

 

 

 

citește și...