Un student și-a pierdut ambele picioare, după ce a mâncat resturile rămase cu o seară înainte

21.02.2022, 12:57
Un student și-a pierdut ambele picioare, după ce a mâncat resturile rămase cu o seară înainte

Un student și-a pierdut picioarele, după ce a mâncat mâncarea de la un restaurant. Bărbatul, care a fost identificat doar ca JC, a mâncat resturile care fuseseră puse la pachet, în frigider, cu o seară înainte. De ce s-a simțit rău și care este starea de sănătate a tânărului.

Tânărul, care a fost identificat doar ca JC în New England Journal of Medicine, a mâncat preparatul cu pui și tăiței pe care prietenul său îl cumpărase de la un restaurant cu o seară înainte și s-a îmbolnăvit imediat. El a început să aibă temperatură extrem de ridicată, iar ritmul cardiac a crescut la 166 de bătăi pe minut, moment în care a fost transportat de urgență la spital pentru a fi sedat, conform Daily Star.

Acesta nu a avut alergii și și-a făcut toate vaccinurile din copilărie conform fișelor medicilor. El a băut rar alcool, a fumat două pachete de țigări pe săptămână și marijuana în fiecare zi.

Cu cinci ore înainte de această internare, i s-a decolorat pielea

Daily Star raportează că starea lui s-a înrăutățit și a trebuit să fie transportat cu elicopterul la un alt spital pentru tratament suplimentar.

Raportul spunea: ”Pacientul a fost bine până cu 20 de ore înainte de această internare, când s-au dezvoltat dureri abdominale difuze și greață după ce a mâncat orez, pui și resturi din meniul de la restaurant. Cu cinci ore înainte de această internare, a apărut o decolorare a pielii, iar un prieten a dus pacientul la departamentul de urgență al unui alt spital pentru evaluare.”

Studentul și-a pierdut ambele picioare

NEJM a spus că JC a lucrat cu jumătate de normă la un restaurant și nu a călătorit recent și nici nu a fost expus la animale sau la oameni bolnavi.

S-a raportat că tatăl său avea boală coronariană și fratele său a suferit meningită virală când avea șase săptămâni.

Rezultatele au arătat că este vorba despre ceva ce poartă numele de Neisseria meningitidis, care este o formă de sepsis ce pune viața în pericol. Țesutul de pe degete a dezvoltat cangrenă, la fel ca și picioarele, ducând la amputarea acestora. Incidentul a fost calificat drept un incident extrem de bizar. Din fericire, studentul a supraviețuit calvarului.

citește și...