Un crocodil s-a trezit în timpul operației. „Una dintre cele mai mari provocări”

24.12.2022, 19:15

Un crocodil uriaș de 4,5 metri lungime a fost filmat de o cameră de luat vederi în timp ce i se făcea o operație dentară în casa sa din Australia. Potrivit experților, efectul relaxantului muscular a dispărut. Îngrijitorii i-au administrat lui Elvis un relaxant muscular pentru a se asigura că este cât mai calm posibil, dar acest lucru nu l-a împiedicat pe Elvis să se trezească în timp ce se desfășura procedura. După ce a îndepărtat primul dinte, veterinarul a descoperit la o radiografie încă doi care deranjau reptila.

Trei dintre dinții lui Elvis, un crocodil mare de apă sărată adăpostit la Australian Reptile Park din New South Wales, creșteau în direcția greșită și au dezvoltat un abces. Potrivit lui Billy Collett, managerul de operațiuni al parcului, crocodilul nu a fost încântat când îngrijitorii au imobilizat reptila pentru a-i scoate. În timpul procedurii, uriașa reptilă s-a trezit și a început să dea din cap.

De la prima sa vizită în parc, în 2007, Elvis a evitat să fie capturat.

Un crocodil deosebit de iritabil

Elvis este cunoscut ca fiind un crocodil deosebit de iritabil. După ce a făcut ravagii atacând bărcile care navigau în habitatul său natural din Darwin, a intrat în parc.

Crocodilul a devorat doi dintre colegii săi după ce a ajuns în parc. Într-un incident notoriu care a avut loc în 2011, Elvis a smuls o mașină de tuns iarba care era operată în incinta sa. Doi îngrijitori ai parcului au avut cositoarele luate de crocodil după ce acesta s-a năpustit asupra lor. După aceea, el a păzit-o și nu a vrut să o dea înapoi. Paznicii au folosit carne pentru a atrage crocodilul să se îndepărteze.

Crocodilului avea un model de creștere “cu adevărat neobișnuit

Parcul a precizat pe pagina sa de Facebook că operațiunea a fost una dintre cele mai dificile provocări pe care le-au întâmpinat vreodată din cauza crocodilului de apă sărată, mare, de o jumătate de tonă.

Collett spune în videoclip că dintele crocodilului avea un model de creștere “cu adevărat neobișnuit”.

Potrivit site-ului lor, The Australian Reptile Park se mândrește cu faptul că este prima grădină zoologică hands-on din Australia. Aceasta găzduiește aproximativ 2.000 de animale și este situată într-un cadru natural de tufișuri pe pitoreasca Coastă Centrală din New South Wales.
Niciun relaxant muscular nu este suficient de puternic

Crocodilul s-a trezit în timpul operației

Îngrijitorii i-au administrat lui Elvis un relaxant muscular pentru a se asigura că este cât mai calm posibil, dar acest lucru nu l-a împiedicat pe Elvis să se trezească în timp ce se desfășura procedura. După ce a îndepărtat primul dinte, veterinarul a descoperit la o radiografie încă doi care deranjau reptila.

Imediat ce al doilea a fost scos, Elvis s-a trezit și a început să se zbată. Paznicii s-au îngrămădit peste Elvis pentru a-l imobiliza, dar Collett susține că, datorită forței sale, animalul a continuat să se zbată.

Elvis se simte bine de la operație, potrivit lui Lauren Mann, un asistent de marketing al Australian Reptile Park, care a vorbit cu Newsweek. Păstrătorii au supravegheat crocodilul, așa cum ar face-o cu orice operație, iar lucrurile se vindecă destul de bine.

Îngrijitorii i-au examinat mărimea în timp ce îl țineau legat, ceea ce a fost o ocazie rară.

În timp ce îl au în așteptare, potrivit lui Collett, vor folosi timpul pentru a efectua o verificare amănunțită a stării de sănătate. Se pare că are o lungime uriașă de 4,5 metri.

Crocodili de apă sărată

Crocodilii de apă sărată nativi din Australia sunt cunoscuți pentru că sunt mai ostili decât verii lor de apă dulce. Deși creaturile enorme atacă rareori atunci când sunt provocate, sunt capabile să facă acest lucru dacă se simt amenințate, relatează Newsweek.

Potrivit National Geographic, crocodilul de estuar sau crocodilul de apă sărată este cel mai mare crocodilian de pe Pământ și, potrivit unora, cel mai probabil să consume un om. Masculii pot ajunge să aibă o lungime de 17 picioare și o greutate medie de 1.000 de kilograme, dar exemplare de până la 23 de picioare și o greutate de 2.200 de kilograme nu sunt neobișnuite.

citește și...