Un copil de 5 ani vrea să strângă bani pentru a cumpăra un tanc pentru armata ucraineană. Cine este Artem, considerat un miracol al șahului

11.07.2022, 13:15

Un băiețel de cinci ani din Vinnytsia, considerat un miracol al șahului, spune că vrea să strângă bani din competițiile la care participă pentru a cumpăra un tanc și veste antiglonț pentru forțele armate ucrainene. ” Vreau ca banii să fie folosiţi pentru a se cumpăra un tanc pentru soldaţi. Şi veste antiglonţ”.

Artem Kucher a vorbit despre planurile sale pentru Ukrinform.netduminică, după ce a participat la un concurs de șah în Vinnytsia.

“Joc șah de nouă luni și mă descurc bine. Cred că persoanele care joacă împotriva mea sunt interesate, pentru că eu am categoria a doua pentru adulţi. Vreau să ajut Forţele Armate şi de aceea joc pentru bani. Vreau ca banii să fie folosiţi pentru a se cumpăra un tanc pentru soldaţi. Şi veste antiglonţ”, a spus Artem Kucher.

Băiatul a povestit că joacă șah și contra copiilor, și contra adulților

Băiatul a povestit că joacă șah și contra copiilor, și contra adulților, fără să fie timorat de vârsta adversarilor săi. El a adăugat că este sigur că îi va învinge pe toți, “așa cum face armata ucraineană”.


După cum a declarat Oleksandr Kucher, tatăl tânărului șahist, pentru Ukrinform, organizarea în aer liber a unui joc de șah caritabil în sprijinul Forțelor Armate ale Ucrainei este o inițiativă comună a lui Artem, a familiei sale și a clubului de șah Romantyk. Aceștia au aflat că tinerii sportivi au organizat astfel de jocuri cu toți cei care doresc în alte orașe și speră să strângă fonduri pentru armată și în Vinnytsia. Ei vor ca apărătorii Ucrainei să aibă tot ce le trebuie și să poată rezista în lupta cu invadatorii ruși. Adversarii lui Artem lasă cât de mulți bani doresc într-o cutie pentru donații.

Toate fondurile strânse de Artem vor fi transferate pentru nevoile Forțelor Armate

Serviciul de presă al Federației Regionale de Șah din Vinnytsia notează că toate fondurile strânse de Artem la jocurile de caritate vor fi transferate pentru nevoile Forțelor Armate.

La 24 februarie, Federația Rusă a început o nouă fază a războiului împotriva Ucrainei – invazia la scară largă. Invadatorii ruși bombardează și bombardează orașele, localitățile și satele ucrainene, torturând și ucigând populația civilă. Trupele ucrainene opun o rezistență acerbă invadatorilor ruși.

citește și...