O fostă parlamentară norvegiană luptă cot la cot cu soldaţii ucraineni în regiunea Harkov. Fostul politician s-a înrolat în Legiunea Internațională a Ucrainei

24.05.2022, 20:34

Sandra Andersen Eira, fostă membră a parlamentului norvegian, luptă cot la cot cu soldaţii ucraineni în regiunea Harkov. Sandra Andersen Eira a fost membru al parlamentului norvegian, dar astăzi războiul face parte din viața ei de zi cu zi. Decizia pentru misiunea care pune viața în pericol nu ar fi trebuit să o coste mult pe gânduri. „A durat 24 de ore de la gândul care mi-a venit până când am luat legătura cu ambasada și am fost pe pământ ucrainean”

Norvegiana Sandra Andersen Eira luptă cu trupele rusești în Ucraina. Ea s-a înrolat în armata ucraineană de apărare teritorială încă din primele zile de luptă

Tânăra de 35 de ania făcut parte din Parlamentul Norvegiei între 2017-2021. După ce și-a dus la capăt mandatul în legislativ, ea a făcut naveta între Statele Unite și Norvegia, ocupându-se de afacerea sa din domeniul pescuitului. S-a stabilit de cealaltă parte a Oceanului Atlantic în luna iulie a anului trecut.

Sandra intenţionează să îşi serbeze cea de a 36 aniversare în tranşeele din nord-estul Ucrainei

După cum relatează canalul de știri din Europa de Est „Nexta”, Eira s-a alăturat Legiunii Străine ucrainene la o săptămână după începerea războiului. Sandra a învăţat să tragă cu puşca, să arunce grenade şi este gata să lupte cot la cot cu ceilalţi soldaţi ucraineni pentru că, spune ea, „războiul din Ucraina ameninţă întreaga planetă, nu doar Europa”.

„A durat 24 de ore de la gândul care mi-a venit până când am luat legătura cu ambasada și am fost pe pământ ucrainean”, citează „Bild” politicianul, care a susținut un interviu cu portalul de știri norvegian „abcnyheter”.

Femeia s-a înrolat în Legiunea Internațională

Ea a sosit la aproximativ o săptămână după ce președintele Vladimir Putin a lansat o invazie la scară largă. Ea nu vizitase niciodată Ucraina înainte și s-a dus la Kiev pentru a se înrola în Legiunea Internațională, înființată de președintele Volodymyr Zelensky, în efortul de a obține sprijin străin pe teren. Ea s-a alăturat unei unități formată în mare parte din bărbați, în mare parte luptători americani și britanici.

De câteva săptămâni, norvegiana împărtășește impresii despre noua ei viață pe Instagram. Înainte de începerea războiului, profilul ei încă prezenta peisaje norvegiene impresionante, dar acum se văd în principal arme și focuri de armă.

 

citește și...