Un copil de 18 luni a murit după ce a fost uitat 3 ore într-o maşină încinsă. Tatăl micuțului s-a sinucis după ce și-a amintit că și-a lăsat fiul pe bancheta din spate a autoturismului

30.06.2022, 14:11

Poliția investighează moartea unui băiat de 18 luni care a murit marți după ce a fost lăsat nesupravegheat într-un vehicul timp de câteva ore. Tatăl băiatului s-a sinucis ulterior, a declarat poliția din Chesterfield County. Polițiștii nu au dezvăluit identitatea atât a tatălui, cât și a copilului.

Incidentul a ieșit la iveală după ce poliția din Chesterfield a primit un raport despre un bărbat sinucigaș la casa lui din Midlothian. În timp ce răspundeau adresei, oficialii au primit un alt apel de la membrul familiei bărbatului, care a spus că în interiorul casei ar putea fi un copil decedat.

Potrivit rapoartelor poliției, poliția din comitatul Chesterfield a început să primească apeluri cu puțin înainte de prânz, după ce băiatul de 18 luni  a fost lăsat nesupravegheat într-o mașină în Midlothian, chiar la vest de Richmond.

Tatăl l-a lăsat accidental pe copilul de 18 luni în mașină timp de cel puțin trei ore

Tatăl s-a sinucis după ce și-a dat seama că și-a lăsat fiul de 18 luni a stat pe bancheta din spate a unei mașini fierbinți timp de aproape 3 ore, marți, 28 iunie.

Se pare că tatăl l-a lăsat accidental pe copilul de 18 luni în mașină timp de cel puțin trei ore marți, ceea ce a dus la moartea copilului, a declarat locotenent-colonelul Christopher Hensley de la Departamentul de Poliție Chesterfield, la o conferință de presă.

Bărbatul și-a dat seama că și-a uitat copilul în mașină

Tatăl băiatului a spus membrului familiei că nu și-a lăsat fiul la grădiniță și l-a lăsat accidental în mașina lui încuiată în timp ce se afla la serviciu. Aproximativ trei ore mai târziu, când bărbatul și-a dat seama că și-a uitat copilul în mașină, a verificat vehiculul și a găsit înăuntru trupul fără viață al copilului.

Bărbatul s-a întors apoi acasă de la serviciu și a sunat un membru al familiei pentru a raporta incidentul, a spus poliția, după cum a raportat ABC 8 News.

În jurul prânzului, membrii familiei au sunat la poliție pentru a raporta că tatăl avertizase despre moartea prin sinucidere în pădurea din spatele casei sale. Tatăl era singura persoană acasă la acea vreme, a spus Hensley.

Ofițerii respondenți care au verificat vehiculul bărbatului parcat în aleea casei au găsit ușa din spate a mașinii deschisă și scaunul auto pentru copil gol. Când polițiștii au verificat casa, au găsit cadavrul copilului mic.

Polițiștii au intrat în casă unde l-au găsit pe băiatul de 18 luni mort, a spus el.

În timp ce ofițerii continuau să verifice perimetrul, l-au găsit pe tatăl mort în pădure. Polițiștii consideră că bărbatul s-a împușcat mortal după moartea tragică a copilului.

„Aceasta este o tragedie îngrozitoare la atât de multe niveluri, iar inimile noastre se îndreaptă către familia și prietenii care se vor ocupa de asta. Acest lucru se întâmplă aproape în fiecare an și tot ce putem face este să încercăm să luăm un eveniment negativ ca acesta și transformă-l într-un lucru pozitiv, astfel încât oamenii să ia acel moment, să învețe și să facă o pauză”, a spus locotenent-colonelul Chris Hensley, după cum a raportat NY Post.

Băiețelul de 18 luni este cel de-al șaptelea copil din SUA care a murit anul acesta pentru că a fost lăsat în interiorul unei mașini încinse și al 914-lea începând cu 1998, potrivit noheatstroke.com, site-ul meteorologul Jan Null.

citește și...