O maimuță a furat un bebeluș de numai o lună după ce a pătruns în casa unei familii din Tanzania

21.06.2022, 20:07

Un băiețel a fost ucis de o bandă de maimuțe care l-au smuls de la mama lui în timp ce ea îl alăpta. Copilul de o lună se afla cu mama sa în afara casei familiei, într-un sat din Tanzania, când tragedia s-a desfășurat în jurul orei 15, a spus poliția. Sătenii au încercat să-l salveze folosind forța, însă maimuțele au reacționat agresiv.

Rapoartele indică faptul că un băiețel de o lună a murit în Tanzania după ce a fost smuls de la mama sa de o maimuță care a intrat în casa lor.

O trupă de maimuțe s-a infiltrat în casa părintelui victimei din satul Mwamgongo din Kigoma, lângă Parcul Națiunii Gombe din vestul Tanzaniei, și a smuls copilul care era alăptat de mama lui, potrivit BBC.

Maimuța a atacat copilul și l-a ucis

Shayima Said a început să țipe de groază în timp ce maimuțele au plecat cu micuța Luhaiba în satul Mwamgongo, a raportat The Sun. A fost rănit la cap și la gât și a murit în timpul tratamentului medical de urgență.

Comandantul regional James Manyama a spus că sătenii au încercat să folosească forța în încercarea de a-l salva pe Luhaiba din mâinile lor.

Bebelușul a fost rănit în zona capului și gâtului și a murit

Manyama a spus: „[Mama] a strigat după ajutor, iar sătenii s-au grăbit să ajungă la casa ei pentru a o ajuta să-și recupereze copilul”, a declarat Manyama pentru ziarul Citizen din Tanzania.

Poliția i-a îndemnat pe cetățeni să stea cu ochii pe animalele periculoase.

Comandantul a adăugat: „Trebuie remarcat faptul că satul Mwamgongo are graniță cu Parcul Național Gombe.

Incidențele cu animale care invadează satele nu sunt neobișnuite.”

Nu se știe ce specie de maimuță era animalul și nici cât de mare era.

Poliția le-a recomandat localnicilor să fie vigilenți pentru a preveni noi atacuri ale maimuțelor din parcul național.

citește și...