Un chinez a cules nuci de pin într-un balon cu hidrogen. A zburat necontrolat 300 de kilometri și a fost găsit după două zile

08.09.2022, 16:45
Un chinez a cules nuci de pin într-un balon cu hidrogen. A zburat necontrolat 300 de kilometri și a fost găsit după două zile
Hot air balloons fly over the Masai Mara National Park, Kenya, September 4, 2022. REUTERS/Baz Ratner

Un bărbat care a pierdut controlul balonului său cu hidrogen în timp ce culegea nuci de pin în China a fost găsit și salvat – după ce a aterizat într-o pădure două zile mai târziu și la peste 300 de kilometri distanță. Bărbatul, supranumit Hu, lucra împreună cu un coleg duminică în comitatul Hailin, provincia Heilongjiang, când au pierdut controlul balonului.  

Bărbatul, supranumit Hu, lucra alături de un coleg duminică în comitatul Hailin, provincia Heilongjiang, când au pierdut controlul balonului. În timp ce colegul său a sărit în siguranță, Hu a ratat șansa și s-a îndepărtat în derivă.

El a fost găsit abia marți, la ora locală 9.00, când – după ce a urmărit semnalul telefonului său mobil – o echipă de salvare formată din peste 500 de persoane de la poliția locală și de la departamentele de pompieri a reperat balonul blocat într-un copac, a relatat miercuri publicația CNN.

“Aproape că am renunțat”

“Mulțumesc salvatorilor, altfel, nu aș fi fost în viață”.

Hu le-a spus intervievaților că i-a fost frig și foame în timpul calvarului. Cu toate acestea, el a fost în mare parte nevătămat, suferind ceea ce a fost descris ca fiind doar răni minore la nivelul taliei.

Au mai existat cazuri asemănătoare

Folosirea baloanelor cu hidrogen sau heliu pentru a recolta nuci de pin a devenit mai frecvent în China în ultimii ani și, ocazional, există rapoarte despre culegători care au fost măturați – deși, de obicei, nu atât de departe ca Hu.

În 2019, doi bărbați care culegeau conuri de pin în munții Changbai din China ar fi pierdut controlul balonului lor și au plutit în derivă 10 kilometri (6 mile) – înainte de a ateriza în siguranță și de a fi arestați pentru încălcarea reglementărilor aviatice. Într-un alt caz, în 2017, un culegător de nuci a dispărut în apropiere de granița cu Coreea de Nord după ce balonul său s-a dezlegat.

Chiar și fără baloane scăpate de sub control, recoltarea de nuci de pin în China poate fi o afacere periculoasă. În mod tradițional, culegătorii purtând pantofi cu țepi se urcă în copaci – care pot crește până la 20 de metri (aproximativ 65 de picioare) -, iar căderile pot fi fatale.

citește și...