Un brand ucrainean produce haine pentru soldați. ”Ne concentrăm pe salvarea țării noastre”

20.03.2022, 17:33

Brandul ucrainean MillaNova, cunoscut pentru rochiile de mireasă, produce acum ținute pentru soldații și lucrătorii medicali din țară, în timp ce Rusia continuă să lanseze atacul său brutal asupra țării. Buticuri de mirese din 50 de țări au lucrat neîncetat

În timp ce forțele armate ucrainene își continuă lupta acerbă împotriva trupelor rusești invadatoare, o marcă de modă de mireasă intervine pentru a le crea haine.

Casa de modă ucraineană Milla Nova, renumită pentru rochiile sale de mireasă rafinate, este acum angajată în producerea de veste de asalt și plase militare, a raportat CNN.

Buticuri de mirese din 50 de țări au lucrat neîncetat

Depozitați în buticuri de mirese din 50 de țări, inclusiv SUA, Regatul Unit, Franța și China, angajații Milla Nova au lucrat neîncetat în ultimele două săptămâni pentru a onora comenzile internaționale de îmbrăcăminte.

„Pe lângă fericirea mireselor din întreaga lume, ne concentrăm pe salvarea țării noastre”, a spus CEO-ul companiei, Ulyana Kyrychuk, care este ferm hotărâtă să continue să susțină afacerea, în ciuda numeroaselor provocări serioase ale războiului.

Firma este pregătită să angajeze ucrainenii refugiați

Fotografiile de la Milla Nova împărtășite cu CNN arată femei care tricotează plase militare și croitorese care coase hanorace din lână și veste de asalt în camuflaj tradițional al armatei.

Kyrychuk a declarat pentru CNN că au făcut deja 1.500 de articole.

„Scopul meu principal ca CEO este să protejez oamenii şi să le asigur ziua de mâine”, a spus Kyrychuk, adăugând că firma este, de asemenea, pregătită să angajeze noi muncitori din estul Ucrainei care au devenit recent refugiaţi.

MillaNova are în prezent 600 de muncitori. Lucrătorii din Liov au avut opţiunea de a merge în Polonia vecină, unde a fost improvizat un atelier la Varşovia. Până în prezent, 70 de angajaţi au fost evacuaţi în capitala Poloniei.

Milla Nova are în prezent 600 de muncitori. Celor cu sediul în Lviv li sa oferit opțiunea de a merge în Polonia vecină, unde a fost înființat un atelier improvizat la Varșovia în urma invaziei. Până în prezent, 70 de angajați au fost evacuați în capitala Poloniei.

Aproximativ 450 de angajați rămân în Lvov, în timp ce alții și-au făcut propriile planuri de a fugi în mediul rural sau din Ucraina. Cu o forță de muncă de 98% femei, dintre care multe sunt mame, relocarea de către companie a implicat mulți copii mici.

citește și...