Un bebeluș născut cu 100 de tumori s-a vindecat “miraculos”. Micuța și-a revenit după aproape 1.000 de ședințe de chimioterapie

30.08.2022, 17:30

Medicii le-au spus părinților fetiței Rachael Young să se aștepte la ce e mai rău atunci când au descoperit că în organele ei creșteau tumori, dar aceasta și-a revenit miraculos după aproape 1.000 de ședințe de chimioterapie. Rachael s-a îmbolnăvit pentru prima dată când avea doar 24 de ore.

Când micuța Rachael Young s-a născut cu peste 100 de tumori pe corp, nu se aștepta ca ea să supraviețuiască.

Tumorile benigne se dezvoltau în fiecare dintre organele majore ale nou-născutului, inclusiv în inima sa. Iar starea ei era atât de rară încât medicii le-au spus părinților devastați ai lui Rachael să se pregătească pentru ce e mai rău.

Bebelușul născut cu 100 de tumori s-a vindecat “miraculos”

Dar, după ce a luat parte la un studiu de cercetare de pionierat, tânăra i-a uimit pe medici prin recuperarea ei – iar acum, în vârstă de 20 de luni, nu mai are nicio tumoare.

Katie, mândra mamă a lui Rachael, a declarat: “Am fost foarte mândră: “Ne-a dat atât de multă speranță pentru viitor, pe care nu credeam că o vom avea. Nu știam dacă o vom pierde.”

Micuța avea peste 100 de tumori în corp, în primele zile de viață

Katie, în vârstă de 37 de ani, a povestit că ea și soțul ei, Simon, în vârstă de 39 de ani, au fost “stupefiați” când au aflat că fiica lor avea peste 100 de tumori în corp, când avea doar câteva zile. “A fost un șoc imens pentru noi”, și-a amintit ea. “Avusesem o sarcină sănătoasă, așa că nu aveam nicio idee despre ce avea să urmeze.

Medicii au spus că nu mai văzuseră așa ceva în 40 de ani și nu știau dacă o pot trata pe Rachael, deoarece nu aveau niciun caz cu care să o compare. A fost un început atât de sumbru pentru ea.”

Rachael s-a îmbolnăvit pentru prima dată când avea doar 24 de ore, iar tomografiile au arătat că avea miofibromatoză infantilă în forma cea mai severă. Această afecțiune rară determină apariția unor tumori benigne în piele, mușchi, oase și organe.

Katie, care lucrează ca profesoară, a declarat: “Nu mai auzisem niciodată de o astfel de afecțiune. Medicii ne-au spus că tumorile erau peste fiecare organ din corpul ei, inclusiv câteva în inimă.”

“Din fericire, tumorile erau benigne și nu erau canceroase, dar, pentru că erau atât de multe, puteau să îi provoace daune care îi puneau viața în pericol. Așa că au decis că chimioterapia era cel mai bun mod de a le trata.”

Micuța Rachael a fost plasată într-un studiu de cercetare și a început tratamentul intensiv de chimioterapie la Spitalul Addenbrooke din Cambridge când avea două săptămâni.

Întrucât afecțiunea lui Rachael era atât de rară, medicii au fost nevoiți să ia tratamentul la propriu, zi de zi. Dar, după 18 luni de ședințe de chimioterapie istovitoare, au avut în sfârșit vești bune pentru familie.

Medicii au anunțat familia neliniștită a lui Rachael că toate tumorile au dispărut. Deoarece erau tumori de dezvoltare care începuseră în uter, era, de asemenea, puțin probabil ca acestea să revină, deoarece nu s-au mărit în cele 18 luni de tratament.

Katie a spus: “A fost o ușurare enormă atunci când ne-au spus că dispăruseră complet și că nu mai erau vizibile pe niciuna dintre scanări. Chirurgul a luat o decizie bună când a continuat tratamentul atât de mult timp, deoarece s-a asigurat că toate tumorile au dispărut. Cu siguranță i-a salvat viața.”

Curajoasa Rachael a primit câte o perlă de sticlă pentru fiecare ședință de chimioterapie pe care a îndurat-o – și a ajuns să colecteze aproape 1.000. Perlele sunt oferite de spital tinerilor pacienți pentru a-i recompensa pentru că au fost curajoși în timpul ședințelor dure de tratament.

Katie, care locuiește în Bedford, a declarat: “Suntem foarte mândri de Rachael. A trecut prin fiecare etapă a tratamentului dând dovadă de un curaj extraordinar. De la vârsta de doar două săptămâni, a luptat pentru viața ei. Și, în ciuda a tot ceea ce a trecut, este cel mai fericit copil, cu un zâmbet pentru toată lumea. Henry este încântat să o aibă pe sora lui acasă – nu încetează să o îmbrățișeze.”

Rachael mai trebuie să fie scanată din trei în trei luni pentru a verifica dacă există tumori, dar până acum, acestea nu au revenit și a primit undă verde.

citește și...