”Mi s-a spus că sufăr de depresia postnatală . Acum mai am câteva luni de trăit”. Drama unei femei care a primit un diagnostic greșit

01.05.2022, 15:01

O mamă căreia i s-a spus că are un nivel scăzut de fier și depresie postnatală de către medicii i s-a spus ulterior că mai are doar 18  luni de trăit. Femeia a primit un diagnostic greșit. ”Din păcate nu este, aceasta este realitatea mea. Nu vreau să-i părăsesc”, spune femeia. 

Chanelle Moles, în vârstă de 34 de ani, suferea de o oboseală insuportabilă după ce a născut cel de-al doilea copil în 2019.
Însă îngrijorările ei au fost înlăturate de medicii de familie care i-au spus că suferă de un dezechilibru hormonal post-natal.

Chanelle, din Fremantle din Australia de Vest, continuă să sufere cu simptomele ei, dar a considerat oboseala „normală” pentru o proaspătă mamă.

Femeia a primit un diagnostic greșit

Ea a urmat chiar și o alimentație sănătoasă și un regim de exerciții fizice pentru a încerca să-și vindece oboseala, dar a mers la medic după ce s-a simțit rău, după o plimbare.

Mama a doi copii nu a putut să se trezească zile întregi și s-a dus să facă analize  care au arătat că avea un nivel scăzut de fier și anemie.

Ce au arătat analizele

Apoi a suferit o colonoscopie în octombrie 2020, care a dezvăluit că avea o tumoare mare la colon.

Scanări ulterioare au arătat că cancerul s-a răspândit în ficatul ei – și că era stadiul 4 sau terminal.

Într-o postare pe Facebook, ea a scris:

„Niciodată în visele mele cele mai sălbatice nu m-aș fi putut gândi că mi se va spune că nu mai am mult de trăit.

În fiecare zi în care mă trezesc, mi-aș dori să mă pot „trezi” din acest coșmar și să văd că totul a fost doar un vis.
Din păcate nu este, aceasta este realitatea mea. Nu vreau să-i părăsesc, nu încă. Iubesc viața și fac tot ce pot pentru a lupta pentru a mea.”

Chirurgii au fost forțați să opereze în decurs de o lună, deoarece tumora era agresivă.

Chanelle a suferit apoi 13 luni de chimioterapie istovitoare înainte ca corpul ei să înceapă să se lupte.

Medicii au folosit apoi un tip de radioterapie numit CyberKnife, care a avut succes inițial și a trimis-o în remisie după ce i-a distrus leziunile de pe ficat.

Dar o lună mai târziu i s-a spus că cancerul s-a răspândit din nou, la ovare, abdomen, ganglioni limfatici, diafragmă, plămâni și a revenit înapoi la ficat.

Medicii i-au dat între șase și 18 luni de trăit, prietenii și familia ei devastați încercând să strângă bani pentru tratament specializat în SUA.

Ei au strâns peste 195.000 de dolari australieni pentru tratamentul din Houston.

citește și...