„Nu îmi mai simţeam degetele de la picioare”. O femeie a aflat că mai are puțin timp de trăit la 20 de săptămâni de sarcină

08.06.2022, 16:32

O femeie a născut după ce a descoperit că are o tumoare pe creier inoperabilă când era însărcinată în 20 de săptămâni. Laura Mahon, în vârstă de 29 de ani, a primit doi ani de trăit, dar spune că luptă să rămână puternică pentru familia ei. „Nu îmi mai simţeam degetele de la picioare”.

Laura, din St. Helens, Merseyside, a început să se chinuie să meargă la 20 de săptămâni și nu a putut să-și miște piciorul drept sau degetele de la picioare. În urma unui RMN i s-a spus că a fost diagnosticată cu o tumoare pe creier și la 27 de săptămâni de sarcină starea ei a început să se deterioreze.

Laura și partenerul ei Danny au făcut alegerea dificilă de a face o cezariană planificată la 30 de săptămâni. Pe 30 noiembrie 2021, s-a născut Sienna Grace Laura Mahon – cântărind doar 3,4 kg.

Laura nu și-a putut mișca degetele de la picioare

Laura a spus: „A fost un șoc, am doar 29 de ani și nu credeam că mi se poate întâmpla așa ceva. Eram atât de concentrată pe copil. Văd pe alții cu GBM care reușesc să trăiască mai mult, așa că mă agăț de ideea că aș putea fi unul dintre acești oameni. Lupt cât pot de tare și rămân puternică pentru familia mea.”

Laura și Danny și-au dat seama că ceva nu era în regulă când Laura s-a trezit și nu și-a putut mișca degetele de la picioare. A fost trimisă pentru o scanare RMN de către medicul ei de familie, care a crezut că copilul ei ar putea apăsa pe un nerv.

Medicii i-au spus că este un caz unic

Atunci i s-a spus vestea îngrozitoare despre tumora ei pe creier – din cauza sarcinii, medicii i-au spus că este un caz unic și au vrut să o monitorizeze înainte de a decide ce să facă. Totuși, la 27 de săptămâni Laura s-a simțit rău și cuplul a luat decizia de a avea o naștere prin cezariană la 30 de săptămâni, în urma căreia Sienna a fost dusă în secția de nou-născuți unde a fost plasată într-un incubator.

Într-o altă întorsătură tragică, fiica lor a dezvoltat apoi un plămân nesănătos și a fost transferată la Spitalul Royal Oldham pentru îngrijiri de specialitate. La doar câteva zile mai târziu, pe 9 decembrie, Laura a avut o altă scanare RMN care a dezvăluit că tumora aproape și-a dublat dimensiunea și, din cauza locației sale pe cortexul ei motor, tumora a fost clasificată drept inoperabilă, deoarece nu ar fi sigur să o elimine.

Femeia mai avea doi ani de trăit

Pe 22 decembrie, ea a primit rezultatele biopsiei și a descoperit că tumora era de fapt un cancer cerebral în stadiul 4 – și mai avea doar doi ani de trăit. În urma veștilor îngrozitoare, Laura a decis că mai sunt anumite lucruri pe care vrea să le facă, inclusiv să se căsătorească cu Danny, iar pe 6 ianuarie 2022, cuplul s-a căsătorit, în ciuda faptului că Laura a avut prima criză cu doar două zile înainte.

A doua zi după nuntă, cuplul a înregistrat nașterea Siennei, care a fost urmată rapid de botezul ei pe 8 ianuarie la capela Spitalului Warrington, unde personalul a organizat o petrecere cu mâncare și cadouri – iar săptămâna următoare Laura a început o chimioterapie și radioterapie de șase săptămâni.  Incredibil, la începutul lunii aprilie, o scanare RMN a arătat că tumora s-a stabilizat și chiar s-a micșorat, iar acum Laura și familia ei lucrează pentru a-și crea amintiri noi și a rămâne pozitive.

 

citește și...