Un bebeluș de patru zile a murit sufocat, după ce mama a adormit în timp ce îl hrănea

10.07.2022, 14:20

Un bebeluș de patru zile a murit după ce a adormit lângă mama sa pe canapea. Emma, mama lui Jory Mark Herbert James, avea dureri atât de mari în urma unei nașteri prin cezariană, încât nu a putut urca la etaj, în dormitoarele de la proprietatea sa dintr-un oraș din vestul Cornwall.

O anchetă cu privire la moartea lui Jory pe 20 iunie 2020 a avut loc pe 6 iulie în Truro, iar James a declarat la audiere că nu i s-a oferit niciun ajutor pentru accesibilitate după externarea din spital. Deși experții medicali nu au putut stabili cu exactitate modul în care a murit Jory, este posibil ca acesta să se fi supraîncălzit sau să se fi sufocat cu o pătură pe care James a găsit-o deasupra capului său atunci când s-a trezit. Anchetatorii cred că femeia era extenuată şi prezenta totodată dureri foarte mari în urma operaţiei

La anchetă a depus mărturie Andrew Caves, un paramedic, care a descris într-o declarație cum a fost trimis la proprietate imediat după ora 6.30 dimineața în ziua respectivă. Studenta la arte plastice și ceramică Miss James a fost găsită administrându-i resuscitare lui Jory la sosirea paramedicilor, spunându-le că Jory nu răspundea când s-a trezit. Jory a fost transportată de urgență la spital, dar murise deja, potrivit Daily Mail.

Este posibil ca Jory să se fi sufocat sau să se fi supraîncălzit

Ancheta a ascultat apoi un raport al doctorului Robertson, care a povestit cum James era un părinte singur și a suferit o cezariană de urgență planificată și s-a luptat să se ridice și să se miște după ce a părăsit spitalul.

James a dormit pe canapea, cu Jory într-un coșuleț Moses pe podea, în noaptea dinainte de a-l găsi fără reacție, deoarece nu a putut urca la etaj.  James l-a luat pe Jory din coș între orele 3 și 4 dimineața și l-a hrănit, înainte de a-l sprijini lângă ea cu perne. Jory a adormit prima, dar apoi Miss James s-a trezit și l-a găsit fără suflare.

Mama copilului decedat face acuzații

Medicul legist principal din Cornwall, Andrew Cox, a fost informat că la autopsie nu s-a putut înregistra o cauză a morții. Cauza oficială a morții a fost dată ca fiind necunoscută.

Prezentând mărturii, James a declarat că moartea fiului ei ar fi putut fi evitată, deoarece nu i s-a oferit niciun ajutor pentru mobilitate și pentru a se deplasa prin casă la ieșirea din spital, în ciuda durerii sale. De asemenea, a fost vizitată de o moașă după ce a ajuns acasă, dar nu a primit niciun ajutor suplimentar.

DC Tamsin May a declarat că nu au existat dovezi de alcool sau droguri la proprietate și, ca urmare a anchetei, nu au fost formulate acuzații penale.

Rezumând dovezile, Cox a spus: “James a fost externată acasă a doua zi după naștere. A fost externată acasă pentru a avea grijă singură de Jory. James a avut disconfort și dureri în urma operației și i s-au prescris medicamente care ar fi putut ajuta la disconfort. Ea a fost văzută de o moașă pe 19 iunie și la acea întâlnire  James a cerut asistență.”

O declarație a Royal Cornwall Hospitals NHS Trust a spus: “Echipa de maternitate de la RCHT a fost, și încă este, profund întristată de circumstanțele morții bebelușului Jory. Obligația noastră de confidențialitate înseamnă că nu putem comenta în mod specific despre Emma sau îngrijirea lui Jory, dar aș dori să reasigur părinții că moașele din comunitate discută cu toată lumea despre nevoile individuale de îngrijire și sprijin la domiciliu și că oamenii sunt externați din spital doar atunci când sunt apți din punct de vedere medical să meargă acasă.”

citește și...