O nouă boală virală în Europa. Un bebeluș a murit în Marea Britanie. Ce anunț au făcut autoritățile britanice

18.02.2022, 21:08
O nouă boală virală în Europa. Un bebeluș a murit în Marea Britanie. Ce anunț au făcut autoritățile britanice

Chiar dacă lumea se luptă cu  coronavirusul, cu varianta mai puțin severă Omicron care duce la o creștere a infecțiilor în mai multe țări, este posibil să ne uităm la un nou motiv de îngrijorare, deoarece o persoană a murit în Marea Britanie din cauza febrei Lassa, au spus autoritățile sanitare, anunțând primele trei cazuri de boală din țară din 2009.

Un pacient care a murit din cauza febrei Lassa săptămâna trecută era un nou-născut, potrivit rapoartelor. Agenția pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie (UKHSA) a confirmat vineri că o persoană cu boala asemănătoare Ebola a murit în Bedfordshire și că alte două persoane au fost infectate. Toate cele trei cazuri au fost legate de călătoriile recente în Africa de Vest. BBC a spus că decesul a fost un sugar la Spitalul Luton și Dunstable, citând un e-mail trimis personalului de Cambridge University Hospitals NHS Trust.

 Autoritățile sanitare britanice au spus că boala nu se răspândește cu ușurință.

Un bebeluș a murit

,,Totuși, deoarece boala nu se răspândește cu ușurință, șansele apariției unui focar la scară largă sunt scăzute”, au precizat autoritățile sanitare britanice.

În Regatul Unit au fost confirmate trei cazuri de febră Lassa, iar bebelușul a fost unul dintre acestea. Persoanele infectate făceau parte din aceeași familie și s-au întors recent din Africa de Vest.

O persoană dintre cele două care au contactat virusul este în stare bună, iar cealaltă este tratată în continuare. Vârsta bebelușului nu a fost menționată.

Ce este febra Lessa

Febra Lassa, o boală hemoragică virală acută, aparține aceleiași familii ca virusurile Ebola și Marburg, dar este mult mai puțin mortală. Își ia numele de la orașul Lassa din nordul Nigeria, unde a fost identificat pentru prima dată în 1969. Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie (UKHSA), un organism de sănătate publică, a declarat că contactele strânse ale pacienților sunt urmărite în vederea unei „evaluări adecvate”. , sprijin și sfaturi”. „Riscul pentru publicul larg rămâne foarte scăzut”, a adăugat acesta.

 

 

citește și...