Un bărbat s-a vaccinat împotriva Covid-19 de 10 ori într-o singură zi. Cu ce probleme de sănătate s-ar putea confrunta

11.12.2021, 17:07
Un bărbat s-a vaccinat împotriva Covid-19 de 10 ori într-o singură zi. Cu ce probleme de sănătate s-ar putea confrunta

Un bărbat ar fi fost plătit pentru a uzurpa identitatea altor persoane și a vizitat numeroase centre de vaccinare pentru a primi 10 vaccinuri Covid-19 pe zi. Acțiunile sale au fost etichetate drept „periculoase”.

Un bărbat din Noua Zeelandă a fost etichetat „incredibil de egoist” după ce a primit până la 10 vaccinuri COVID-19 într-o zi.

Site-ul de știri Stuff a transmis că bărbatul, care este acum investigat, a vizitat mai multe centre de vaccinare. Presa locală a raportat că el a fost plătit să facă vaccinurile în numele altor persoane, pretinzând că sunt indivizii care se presupune că l-au angajat.

Vieți puse în pericol

„Este periculos să-ți asumi identitatea unei alte persoane și să primești un tratament medical”, a spus Koornneef, citat de New Zealand Herald . „Acest lucru pune în pericol persoana care primește un vaccin sub o identitate presupusă și persoana din a cărei fișă de sănătate va arăta că a fost vaccinată atunci când nu a făcut-o”.

Ministerul nu a spus unde au avut loc incidentele, dar l-a sfătuit pe bărbat să viziteze un medic cât mai curând posibil.

Vaccinologul de la Universitatea din Auckland, Helen Petousis-Harris, a declarat pentru Stuff că studiile nu au acoperit doze atât de excesive, așa că a fost dificil de prezis ce s-ar putea întâmpla cu cineva care a primit 10 vaccinuri într-o singură zi.

Ce se va întâmpla cu starea de sănătate a bărbatului

Petousis-Harris a spus că bărbatul ar putea să se simtă rău pentru o zi sau două, în timp ce corpul său generează un răspuns imunitar la multiplele vaccinuri. „Este incredibil de egoist”, a adăugat ea.

Directorul Institutului Malaghan și profesorul imunolog Graham Le Gros a spus că acțiunile au fost „periculoase”.

El a adăugat că este puțin probabil ca bărbatul să moară din 10 injecții, dar dacă are atât de multe doze ar putea însemna că vaccinul nu funcționează la fel de bine.

În Noua Zeelandă, oamenii nu trebuie să prezinte un act de identitate atunci când primesc vaccinul.

Multe dintre companiile şi centrele din ţară utilizează un certificat de vaccinare naţional care permite accesul doar persoanelor vaccinate cu schema completă.

Aproximativ 89% dintre locuitorii din Noua Zeelandă sunt vaccinaţi cu schema completă, notează DPA.

Cu o populaţie de circa 5 milioane de locuitori, ţara a raportat aproximativ 12.500 de cazuri de infectare cu COVID-19 şi 46 de decese de la debutul pandemiei.

 

citește și...