Ce spune Raed Arafat despre o posibilă vaccinare obligatorie și despre carantinarea persoanelor nevaccinate

20.11.2021, 11:05
Ce spune Raed Arafat despre o posibilă vaccinare obligatorie și despre carantinarea persoanelor nevaccinate
Ce spune Raed Arafat despre o posibilă vaccinare obligatorie și despre carantinarea persoanelor nevaccinate

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgenbță, a făcut declarații legate de o posibilă vaccinare obligatorie împotriva COVID-19 și despre o eventuală carantinare a persoanelor nevaccinate în contextul pandemiei de coronavirus. Acesta a afirmat că în acest moment nu se pune problema de așa ceva. ” La acest moment nu s-a pus pe masă o discuţie fie referitoare la vaccinare obligatorie sau referitoare la a crea un lockdown al nevaccinaţilor”, a spus Raed Arafat.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că în acest moment nu se iau în calcul carantinarea persoanelor nevaccinate sau vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului.

Acesta a ma spus că în ultima vreme s-a constatat o creșetere a numărului de persoane care s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Ce spune Raed Arafat despre o posibilă vaccinare obligatorie și despre carantinarea persoanelor nevaccinate. ”Poate că şi populaţia a devenit mai atentă”

”La acest moment, la nivelul CNSU, la nivelul comitetelor cu care lucrăm, nu există astfel de abordare, în România. Sunt, într-adevăr, Austria şi alte ţări care discută de partea de obligativitate şi sunt şi unele măsuri mai dure care se implementează din partea unor ţări, acolo unde acum este o creştere a valului, a numărului cazurilor. Noi, la acest moment, măsurile pe care le-am implementat – şi am văzut că a ajuns să scadă numărul cazurilor – şi sigur că şi datorită acestor măsuri şi poate că şi populaţia a devenit mai atentă…”, a declarat Raed Arafat, potrivit Hotnews.

”Plus, trebuie să recunoaştem că s-au mai vaccinat un număr de oameni, chiar dacă nu este numărul pe care noi ni l-am dorit, dar totuşi s-au vaccinat peste un milion de oameni în perioada care a trecut. La acest moment nu s-a pus pe masă o discuţie fie referitoare la vaccinare obligatorie sau referitoare la a crea un lockdown al nevaccinaţilor”, a completat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

citește și...