Un bărbat merge cu tancul la supermarket. Câți bani cheltuiește să umple rezervorul vehiculului

23.07.2022, 13:54

Atunci când printre hobby-urile tale se numără vehicule militare scoase din uz, trebuie să găsești o modalitate de a le integra în viața de zi cu zi. Un tată (și soldat) din Anglia face acest lucru, folosind un vehicul blindat ca șofer zilnic – și chiar ca mașină de făcut cumpărături.

Gary Freeland, tată și soldat, se descrie ca fiind un “nebun al tancurilor”. Mândria și bucuria lui, deși este denumit “tanc” în noul său interviu acordat tabloidului britanic The Sun, este, din punct de vedere tehnic, un vehicul blindat de recuperare, parte a seriei CVR(T) sau Combat Vehicle Reconnaissance (Tracked).

Gary numește un F106 Samson vehiculul său zilnic și, după cum spune el însuși, lui și celor trei copii ai săi nu le place nimic mai mult decât să sară în el și să îl conducă în oraș pentru a face câteva cumpărături (alimentare). Vehiculul blindat este, de asemenea, un fel de celebritate online în devenire și este adesea prezentat în videoclipurile TikTok. În partea de jos a paginii sunt disponibile două videoclipuri, unul care îl prezintă la McDonald’s Drive-Thru, iar celălalt în timp ce este spălat pe aleea familiei.

Legătura dintre tanc și misiunea Forțelor Armate

Din câte putem spune, F106 Samson a fost restaurat de Gate Guard Restoration, un grup condus de membri ai Forțelor Armate, a cărui misiune este de a “opri gardienii de poartă să pară neiubiți”, salvându-i și oferindu-le o a doua șansă la viață. Este cea mai faimoasă dintre ele, iar faptul că Gary o folosește ca mașină de familie are probabil o mare legătură cu acest lucru.

Vorbind despre faptul că are un vehicul blindat cu șenile ca mașină de zi cu zi, Gary explică faptul că cea mai mare provocare este alimentarea cu combustibil a acestuia. “Vă gândiți probabil, cine își permite să umple orice rezervor, darămite unul adevărat?”.

Cât costă un plin de rezervor

Gary spune că îl costă 800 de lire sterline ( 950 de euro la cursul de schimb actual) să umple CVR(T), ceea ce este mult, dar merită.

În plus, spune el publicației, nu trebuie să își facă niciodată griji că vehiculul său va fi lovit în urma unui accident, deși găsirea unui loc de parcare este uneori dificilă. Gary a cumpărat-o cu 20.000 de lire sterline (23.850 de dolari), dar raportul nu menționează dacă restaurarea a fost inclusă în această sumă. La turație maximă, se deplasează cu 80,5 km/h (50 mph).

“Tancul este cel mai bun mod de a-i face pe copii să meargă undeva”, conchide Gary. “Chiar dacă tancul este masiv, oamenii tot au tendința de a parca de o parte și de alta a lui.” Și toată lumea adoră o astfel de priveliște neașteptată, fie în parcarea aglomerată a supermarketului, fie pe aleea proprie”.

 

citește și...