Un bărbat concediat pentru că nu era “suficient de amuzant” câștigă dreptul de a fi plictisitor la locul de muncă. Angajatul cere daune suplimentare de 473.000 de dolari

29.11.2022, 14:45

În ceea ce reprezintă o abordare interesantă a comportamentului profesional la locul de muncă, un francez a primit “dreptul de a fi plictisitor”. Bărbatul este numit T în documentele judiciare și a intentat un proces împotriva companiei care l-a concediat pentru că a refuzat să se alăture colegilor săi la băuturile de sfârșit de săptămână.

În 2015, Cubik Partners, o firmă franceză de consultanță în management cu sediul la Paris, l-a concediat pe  T, al cărui nume complet nu a fost dezvăluit din motive de confidențialitate, argumentând că era dificil de lucrat cu el, nu știa să asculte și era pur și simplu plictisitor. Ceea ce compania se pare că a vrut să spună, însă, a fost că T nu ieșea suficient cu colegii săi după muncă, ca parte a abordării “bazate pe distracție” a companiei pentru consolidarea echipei. Angajatul, pe de altă parte, a precizat că pur și simplu a refuzat să ia parte cu forța la diverse excese, cum ar fi consumul unor cantități mari de alcool și chiar împărțirea patului cu colegii după aceea.

După ce a fost concediat de Cubik Partners pe motiv de “inadecvare profesională”, T a acționat compania în instanță, susținând că faptul de a fi concediat pentru că, în esență, nu a fost suficient de distractiv pentru angajatorul său este ilegal. După ani de lupte juridice, o instanță franceză de top a dat dreptate angajatului concediat, potrivit vice.com.

Un bărbat concediat pentru că nu era “suficient de amuzant” câștigă dreptul de a fi plictisitor la locul de muncă

În decizia sa, instanța a declarat că firma de consultanță nu avea dreptul să oblige pe cineva “să participe cu forța la seminarii și la băuturi de sfârșit de săptămână care se terminau frecvent cu un consum excesiv de alcool, încurajat de asociații care puneau la dispoziție cantități foarte mari de alcool”.

În hotărârea judecătorească se mai arată că Cubik Partners s-a angajat în “practici umilitoare și intruzive în ceea ce privește viața privată, cum ar fi simularea de acte sexuale, obligația de a împărți patul cu un coleg în timpul seminariilor, utilizarea de porecle pentru a desemna persoane și agățarea în birouri a unor fotografii deformate și machiate”.

Angajatul cere daune suplimentare de 473.000 de dolari

Pe lângă faptul că are dreptul legal de a refuza să participe la petrecere, T. are dreptul la o despăgubire de 3.000 de dolari. Angajatul cere daune suplimentare de 473.000 de dolari de la fostul său angajator, asupra cărora instanța se va pronunța în urma unei viitoare audieri ulterioare.

 

citește și...