Un bărbat care și-a pierdut ambele picioare și brațul drept încearcă să depășească un record la înot

25.12.2022, 13:10

Legenda din Plymouth, Mark Ormrod, MBE, a încercat să bată un record mondial Guinness și așteaptă confirmarea. În timp ce cei mai mulți dintre noi călătoresc pentru a-și vedea rudele, fac cumpărături și pregătiri de ultim moment sau se relaxează alături de cei dragi în ajunul Crăciunului, fostul comando al Royal Marines, care a fost rănit în Afganistan în 2007, a încercat să doboare recordul mondial pentru cel mai rapid înot al unui triplu amputat.

Înotul caritabil în apă deschisă de 1 km din această dimineață a marcat 15 ani de la incidentul care l-a transformat în primul triplu amputat din Marea Britanie. Banii strânși în urma evenimentului de astăzi vor fi donați organizației caritabile Reorg, care ajută persoanele din forțele armate și din serviciile de urgență care suferă de traume fizice și psihologice.

Dl Ormrod a declarat pentru BBC înotul “nu a fost prea rece” și că “i-a plăcut”. El a continuat: “Ajutăm să schimbăm și să salvăm viețile oamenilor, să le dăm un nou scop și o nouă orientare”.

“Am reușit să schimbăm sute de vieți datorită eforturilor sale”

Sam Sheriff, fondator al Reorg, a declarat: “Nu am avut timp să fac asta: “A fost incredibil. Am reușit să schimbăm sute de vieți datorită lui Mark și a eforturilor sale”.

Veteranul din Royal Marines a strâns anterior mii de lire sterline pentru Reorg. În octombrie 2021, el a finalizat o cursă de caritate cu bicicleta de 99,9 kilometri. Înainte de asta, a abordat o alergare de 5 km și o înot de 1 km de la Devil’s Point la Drake’s Island și a strâns peste 150.000 de lire sterline

“Un record mondial în această dimineață, înotând 1 km cu un singur braț”

Pe rețelele de socializare, bărbatul de 39 de ani a redistribuit postarea lui Sir Fix-a-Lock Ltd., care a spus: “Am fost de acord cu această postare: “L-am urmărit pe legenda care este @MarkOrmrod încercând un record mondial în această dimineață, înotând 1 km cu un singur braț. O faptă incredibilă de forță și viclenie”.

 

citește și...