Camille Herron și-a pus “inima și sufletul” pentru a doborî recordul mondial de 160 de kilometri. Dar oficialii spun acum că traseul a fost prea scurt

07.12.2022, 18:08

O alergătoare profesionistă a crezut că a doborât recordul mondial de alergare a 160 de kilometri, dar a fost refuzată de un traseu incorect. Comitetul USA Track & Field (USATF) a decis să nu ratifice timpul record de 12 ore, 41 de minute și 11 secunde stabilit de Camille Herron, deoarece traseul a fost măsurat incorect.

Herron și-a doborât propriul record la Jackpot Ultra Running Festival din Henderson, NV. în februarie, depășindu-și propriul record mondial cu mai mult de un minut.

În vârstă de 40 de ani a luat cu totul evenimentul, terminând cu aproape 30 de minute înaintea celui de-al doilea clasat – și primul concurent masculin – Arlen Glick, transmite CNN.

Camille Herron și-a pus “inima și sufletul” pentru a doborî recordul mondial de 160 de kilometri 

USATF a măsurat din nou traseul în aceeași lună în care Herron a triumfat, și din nou în octombrie. Cum distanța nu a fost suficientă, USA Track and Field nu a ratificat ca atare timpul record al lui Herron.

”Am stabilit un record mondial în acea cursă, iar acum ne spun că nu știm dacă traseul a fost de 160 de kilometri sau nu”, a declarat Herron pentru The Washington Post.

”Niciun alergător din niciun concurs nu a parcurs traseele certificate în ziua cursei”

”Așa că a fost foarte supărător pentru mine în ultimele câteva luni. Am avut curse de atunci, iar acest lucru a cântărit greu asupra mea și a avut un impact asupra performanțelor mele”.

Consiliul a ales să nu ratifice recordul ca urmare a faptului că traseul lui Henderson ‘a fost schimbat față de ceea ce a fost certificat’, a declarat pentru The Post președintele Consiliului tehnic al USATF pentru alergare pe șosea, David Katz.

Un măsurător al World Athletics, Brandon Wilson, a întreprins măsurători ale traseului, potrivit documentației din raport.

”Datorită documentației copleșitoare, fotografiilor, mărturiilor de primă mână și a transmisiunilor video în direct ale cursei, acest fapt nu este contestat, niciun alergător din niciun concurs nu a parcurs traseele certificate în ziua cursei”, a declarat Wilson, prin intermediul The Post.

Înainte ca orice record să poată fi ratificat în Statele Unite – fie că este vorba de un record de amatori, de tineret sau mondial – traseul respectiv trebuie să fie măsurat de un oficial corespunzător.

Este posibil ca Herron să nu aibă posibilitatea de a face apel la această decizie și, în opinia sa, indiferent de măsurătorile efectuate de atunci, actualul deținător al recordului mondial ar trebui să fie recunoscut pentru cea mai recentă realizare a sa.

”Sper să mai am o altă oportunitate de a obține recordul, dar s-ar putea să nu am – nu știi ce ne rezervă viitorul”, a continuat ea.

”Așa că acest lucru are un mare impact asupra mea și a carierei mele. Adică, am 40 de ani, știți. Acum este momentul în care sunt în cea mai bună formă din viața mea. Și, vreau să spun, aceste momente pot fi trecătoare.

Mi-am pus inima și sufletul în acea performanță și a fost atât de important pentru sport și pentru istoria sportului încât trebuie să conteze”.

citește și...