Un bărbat a rămas ultimul locuitor de pe “cea mai singuratică stradă din Marea Britanie”. Autoritățile i-au oferit 35.000 de lire sterline

12.08.2022, 16:22
Un bărbat a rămas ultimul  locuitor de pe cea mai singuratică stradă din Marea Britanie. Autoritățile i-au oferit 35.000 de lire sterline
Foto - www.dailystar.co.uk

Nick Wisniewski, în vârstă de 66 de ani, se află într-o dispută continuă cu consiliul său care încearcă să-l convingă să se mute de pe “cea mai singuratică stradă din Marea Britanie”. “Ultima persoană a plecat în decembrie, este ca un oraș fantomă acum. Este atât de liniște și este ciudat să fii singura persoană care locuiește aici. M-am obișnuit acum, dar mă simt singur, nu am cu cine să vorbesc.”

Un bărbat care se pare că este ultimul de pe “cea mai singuratică stradă din Marea Britanie” refuză să vândă în ciuda faptului că nu are cu cine să vorbească.

Nick Wisniewski, în vârstă de 66 de ani, spune că Stanhope Place din Wishaw, în North Lanarkshire, Scoția, a devenit un “oraș fantomă” după ce ultimii 200 de locuitori s-au mutat în decembrie, potrivit dailystar.co.uk.

 

Autoritățile i-au oferit 35.000 de lire sterline

Dar chiar și în condițiile în care s-a anunțat că opt blocuri de apartamente și alte locuințe vor fi demolate, Nick a rămas ferm în decizia sa de a rămâne pe loc.

El spune că autoritățile i-au oferit 35.000 de lire sterline și plata chiriei în altă parte dacă se mută pentru a putea reamenaja zona.

“Este ca un oraș fantomă”

Nick susține că oferta Consiliului din North Lanarkshire nu ar fi suficientă pentru a cumpăra un alt loc. El a adăugat că nu se află în situația de a cumpăra în altă parte și că este prea bătrân pentru a obține un credit ipotecar.

Nick a declarat: “Ultima persoană a plecat în decembrie, este ca un oraș fantomă acum. Este atât de liniște și este ciudat să fii singura persoană care locuiește aici. M-am obișnuit acum, dar mă simt singur, nu am cu cine să vorbesc.”

Nick și-a cumpărat apartamentul în 2017 în cadrul programului Right to Buy (Dreptul de a cumpăra), care îi ajuta pe chiriașii consiliului să își cumpere locuințele la un preț redus.

Șefii consiliului i-au oferit lui Nick o locuință alternativă într-o casă cu terasă pentru doi ani fără plata chiriei, ofertă pe care acesta a refuzat-o.

 

citește și...