Un bărbat a fost reținut după ce a atins sicriul reginei Elisabeta a II-a. ”A încercat să ridice stindardul regal”

17.09.2022, 17:16

Un bărbat a fost arestat după ce a părut să se grăbească spre sicriul reginei la Westminster Hall. Imaginile de la fața locului arată cum gardienii îl imobilizează pe un bărbat la pământ, înainte ca alți oficiali să se grăbească și să-l scoată din sală prinzându-l de mâini și de picioare.

Bărbatul a fost reținut rapid de mai mulți agenți de securitate și ofițeri de poliție în timpul incidentului de vineri seara. Cei care așteptau să îi aducă un omagiu Majestății Sale au reacționat șocat la acest incident.

Poliția metropolitană a declarat că atmosfera sumbră a fost întreruptă vineri, în jurul orei 22:00. Transmisiunea în direct din interiorul sălii s-a întrerupt pentru o scurtă perioadă de timp, relatează The Guradian

Ce a transmis poliția metropolitană

O declarație a poliției metropolitane a transmis: “În jurul orei 22:00 vineri, 16 septembrie, ofițerii de la Comandamentul de protecție parlamentară și diplomatică al Met au reținut un bărbat în Westminster Hall în urma unei tulburări. Acesta a fost arestat pentru o infracțiune în conformitate cu Legea privind ordinea publică și se află în prezent în custodie”.

Un purtător de cuvânt al parlamentului britanic a oferit mai multe detalii despre acțiunile bărbatului, spunând într-o declarație: “Suntem conștienți de un incident în Westminster Hall, în care un membru al publicului s-a îndreptat spre catafalc. Acum a fost scos din sală, iar coada a fost reluată cu întreruperi minime”.

”A alergat la sicriu și a încercat să ridice stindardul regal”

Un martor a declarat pentru Sky News că „cineva a împins-o din drum pe nepoata ei de șapte ani, a alergat la sicriu și a încercat să ridice stindardul regal aflat deasupra sicriului”

Acest incident survine după ce, miercuri, un tânăr de 19 ani s-ar fi expus și ar fi împins din spate persoanele în doliu în timp ce așteptau la coadă la Victoria Tower Gardens.

Adio Adeshine ar fi intrat în râul Tamisa în încercarea de a scăpa de poliție înainte de a ieși și a fi arestat. El a fost arestat preventiv vineri, după ce a apărut la Tribunalul Westminster Magistrates’ Court, fiind acuzat de două capete de acuzare de agresiune sexuală și două capete de acuzare de încălcare a unui ordin de prevenire a vătămărilor sexuale.

citește și...