Un bărbat a fost reclamat pentru că a construit un Ferrari fals

01.12.2022, 17:45

Un tânăr italian de 26 de ani a fost acuzat recent de contrafacerea mărcilor comerciale, după ce s-a descoperit că Ferrari-ul F430 roșu pe care îl conducea era de fapt o Toyota Coupé modificată. Mașina, lucrată manual de un tânăr de 26 de ani din Asti, a fost confiscată de Fiamme Gialle. Ferrari fals confiscat de Poliția Financiară italiană

AGI – Fiamme Gialle din cadrul poliției provinciale din Asti au confiscat un Ferrari F430 “fals”, “fabricat manual”. Mașina era condusă de un bărbat de 26 de ani din Asti, care a fost oprit de o patrulă a Poliției Economice și Financiare din Asti în timpul unui serviciu de control teritorial.

Mașina, în urma verificărilor efectuate, s-a dovedit a fi o Toyota MR Coupé, a cărei caroserie și accesorii exterioare fuseseră transformate pentru a o face să arate ca un Ferrari F430. Deși Ferrari-ul roșu prezenta toate elementele caracteristice ale unui F430, de la logo-uri pe capotă și volan, jante, faruri și până la elemente mai puțin vizibile, ceva părea în neregulă la acest vehicul, potrivit agi.it.

Ferrari-ul roșu pe care îl conducea era de fapt o Toyota Coupé modificată

Stemele, logo-urile și piesele mecanice originale ale producătorului, cum ar fi jantele, etrierii de frână, capota față și spate, pasajele roților și volanul, au fost înlocuite cu produse aparent complet identice cu cele ale celebrului model sportiv al Cavalerului Rulant produs între 2004 și 2009 cu design “Pininfarina” de către prestigioasa fabrică de automobile de lux din Maranello.

Ofițerii au chemat o echipă de experți pentru a face o verificare temeinică. În scurt timp aceștia au confirmat suspiciunea că mașina era un fals și că era de fapt o Toyota MR Coupé modificată.

Proprietarul are dosar penal

Falsificarea a fost confirmată de experții care au intervenit după ce mașina a fost confiscată. Prin urmare, mașina a fost confiscată de flăcările galbene, iar proprietarul a fost reclamat la procuratura din Asti pentru utilizarea neautorizată a unor mărci înregistrate.

Nu este prima dată când cineva își transformă autoturismul ieftin într-unul exclusivist, specialiștii spun că nu s-au mai întâlnit cu un fals atât de bine realizat, fiind de părere că autorul a făcut o treabă remarcabilă. Atât exteriorul, cât și interiorul mașinii au fost modificate foarte fidel, după modelul de Ferrari F430 construit între 2004 și 2009.

Potrivit experților, mașina avea chiar și piese și accesorii originale Ferrari, ceea ce a făcut și mai greu de observat că era doar o Toyota.

Mașina a fost confiscată, iar proprietarul are dosar penal.

citește și...