Un asteroid va trece pe lângă Pâmânt pe 1 aprilie. Ce anunț au făcut experții

31.03.2022, 21:46
Un asteroid va trece pe lângă Pâmânt pe 1 aprilie. Ce anunț au făcut experții

Un asteroid de dimensiunea a două terenuri de fotbal va trece pe lângă Pâmânt pe 1 aprilie. La câteva săptămâni după ce un asteroid de dimensiunea unui pian a lovit Pământul, o altă rocă spațială se va apropia de planeta noastră.

Asteroidul programat să treacă peste Pământ a fost descoperit abia în 2007. Numit 2007 FF1, asteroidul călătorește cu viteze de până la  24 de kilometri pe secundă în timp ce orbitează în jurul Soarelui. Asteroidul, numit 2007 FF1, are un diametru de 110-260 de metri, aproximativ lungimea a două terenuri de fotbal şi orbitează în jurul Soarelui la fiecare 684 de zile. Este, prin urmare, unul dintre cele 15.000 de obiecte numite asteroizi din clasa Apollo.

Vestea despre apropierea unui asteroid de Pământ ridică îngrijorări cu privire la potențialele daune pe care le poate provoca, datorită faptului că se știe că o întreagă specie de pe planetă a fost ștearsă din cauza unui asteroid în trecut.

Cât de probabil va lovi FF1 2007 pe Pământ

Chiar și cu cele mai avansate tehnologii care ne scanează cerul, nu știm despre toate obiectele care pot lovi Pământul într-o zi.

Potrivit bazei de date online, SpaceReference, 2007 FF1 va face cea mai apropiată apropiere de Pământ în timpul vieții noastre în ziua Păcălului de 1 aprilie.

Când a fost ultima dată când Pământul a fost lovit de un asteroid

 

Dacă sunteți în căutarea unui eveniment care a implicat schimbări în terenul Pământului din cauza unui asteroid, este posibil să trebuiască să vă întoarceți cu câteva milioane de ani. Dar dacă căutați orice obiect care a intrat în atmosfera Pământului, există o mulțime de răspunsuri pentru aceasta.

Anul trecut, un meteor a luminat cerul nopții din Norvegia, în timp ce în urmă cu două săptămâni, un meteor a fost observat cu doar câteva ore înainte de a intra în atmosfera Pământului.

Următoarea trecere apropiată a asteroidului 2007 FF1 pe lângă Pământ va avea loc pe 22 august 2035. Acesta este clasificat drept un asteroid Apollo, o clasă de obiecte numită după asteroidul 1862 Apollo. Astfel de asteroizi au o orbită mai mare decât orbita Pământului în jurul Soarelui și calea lor traversează calea Pământului.

Numărul actual de asteroizi cunoscuți este de 1.113.527 conform NASA.

 

citește și...