Un adolescent de 15 ani a murit după ce a mâncat sushi la un restaurant din Italia. Luca a murit în somn

14.12.2021, 19:03
Un adolescent de 15 ani a murit după ce a mâncat sushi la un restaurant din Italia. Luca a murit în somn

S-a deschis o anchetă în Napoli cu privire la moartea lui Luca Piscopo, în vârstă de 15 ani, decedat în circumstanțe care nu au fost încă clarificate. Adolescentul s-a simțit rău după ce a mâncat sushi într-un restaurant din cartierul Vomero, pe 23 noiembrie. Aproximativ 10 zile mai târziu, pe 2 decembrie, Luca moare. Patronul restaurantului şi un medic sunt acum anchetaţi de poliţie.

Familia a depus o plângere, iar procurorul din Napoli a deschis un dosar la care lucrează procurorii Federica d’Amodio și Luigi Landolfi, potrivit La Stampa.

În registrul suspecților au fost înscriși proprietarul restaurantului etnic, de naționalitate chineză, și medicul de familie al lui Luca, 61 de ani, care îi prescrisese terapie la domiciliu tânărului de 15 ani. Infracțiunea presupusă este omuciderea din culpă.

Simptome, ameliorare și deces

Totul a început pe 23 noiembrie, după ce Luca a mers într-un local pentru a beneficia de oferta „tot ce poţi mânca” la 14.99 de dolari. Tinerii urmau să se relaxeze și să petreacă o seară minunată în localul respectiv. La câteva ore însă, adolescentul a început să se simtă rău, să aibă febră, vărsături şi diaree.

Simptomele acuzate ar fi fost cele ale intoxicațiilor alimentare: tulburări intestinale însoțite de febră. Pentru a le determina, s-ar părea ca era infectat cu bacteria Salmonella.

Luca a murit în somn

Conform detaliilor din anchetă, după primele simptome, medicul prescrisese un antipiretic pentru febră și fermenti lactici pentru tulburări intestinale, apoi un antibiotic. Starea de sănătate a adolescentului se îmbunătăţise după o săptămână: febra îi scăzuse, iar situaţia părea să se amelioreze încet-încet.

Cu toate acestea, pe 2 decembrie, Luca a murit în somn. Ar fi fost găsit fără viață chiar de părinții săi.

Cercetările vor trebui să clarifice, pe lângă cauzele decesului, dacă este de imaginat vreo răspundere față de cineva. Tragedia a șocat cartierul și prietenii tânărului de cincisprezece ani: un student model, un băiat iubit de toată lumea și un mare fan al Napoli.

În acest moment, restaurantul este deschis  deoarece, la această etapă, anchetatorii nu au identificat niciun element care să sugereze adoptarea de măsuri împotriva restaurantului. Ancheta este condusă de procurorii Federica D’Amodio și Luigi Landolfi.

citește și...