O asistentă a murit la patru zile după ce a ajuns la UPU Bacău. A fost diagnosticată cu faringită: “Ați venit aici pentru durere în gât?”

03.12.2021, 17:40
O asistentă a murit la patru zile după ce a ajuns la UPU Bacău. A fost diagnosticată cu faringită: Ați venit aici pentru durere în gât?

O femeie, în vârstă de 67 de ani, care a lucrat timp de 42 de ani ca asistentă în secția de Pediatrie a spitalului județean din Bacău, a murit la 4 zile după ce a ajuns la spital. Femeia a acuzat că se simte rău, însă medicii de la UPU i-au reclamat că se plânge în zadar și i-au recomandat să ia tratament acasă. Personalul medical au diagnosticat-o cu faringită.

Coșmarul familiei asistentei Nuțica Baluș a început pe 12 octombrie, când femeia acuza dureri toracice, vărsături, greață, senzație de vertij și oboseală accentuată. Aceasta și-a anunțat fiul că merge la spitalul unde lucrase o viață ca asistentă în secția de Pediatrie.

Ajunsă la UPU, medicul L. C. V., i-a spus femeii că nu are timp de problema acesteia și a trimis-o acasă.

“Doamnă, ați venit aici pentru durere în gât? Lăsați-ne în pace, avem treabă!”

“Mi-a spus la telefon că a așteptat 3 ore în triajul Spitalului Județean de Urgență Bacău, în ciuda faptului că ambulanța a venit și a pus cod 32 de urgență pe fișa de externare care a ajuns la mama.

Ajunsă în triaj, a fost preluată de doctorița L. C. V., care, pe un ton zeflemitor și disprețuitor, i-a spus ‘Doamnă, ați venit aici pentru durere în gât? Lăsați-ne în pace, avem treabă!’.

I-au fost efectuate câteva investigații medicale, printre care și o electrocardiogramă care fie nu a fost niciodată citită, fie a fost citită în mod eronat.

Mama a fost externată cu diagnosticul de faringită, i s-a dat un tratament cu Nurofen și cu un antibiotic și a fost trimisă acasă.

În următoarele 2-3 zile, starea ei a fost una relativ stabilă și chiar ameliorată, însă 4 zile mai târziu, pe dată de 16 octombrie, în jurul prânzului, în timp ce eram în casă, mama s-a așezat pe pat și a intrat în stop cardiorespirator”, mărturisește fiul femeii decedate, pentru Hotnews.ro.

 

Fiul asistenței decedate spune că vrea ca mamei sale să i se facă dreptate. Acesta a depus o plângere la Colegiul Medicilor și se va adresa și instanței.

“Este o moarte extrem de nedreaptă, este o moarte stupidă, este o moarte prin neglijență, prin incompetență, și mama ar fi trăit și în ziua de astăzi și ar fi avut zile dacă era tratată corect de către medici pe care noi îi plătim să fie acolo. Nu a fost o greșeală – am uitat să pun o scrisoare la poștă. Nu este admisibil așa ceva, o astfel de greșeală! Cu atât mai mult cu cât EKG-ul, cât și simptomatologia – dureri toracice, greață, vărsături, dureri în epigastru și așa mai departe – arătau un infarct”, mai spune fiul Nuțicăi Baluș.

 

citește și...