Ultimul scandal în care sunt implicați ducii de Sussex. Prinţul Harry şi Meghan Markle susțin o organizație caritabilă care oferă bandaje mamare unor fete minore. Adolescentele s-ar confrunta cu probleme grave de sănătate

29.09.2022, 15:51

Ducele și ducesa de Sussex sunt prezenți la evenimente caritabile pentru cei nevoiași, dar ultimele știri i-au implicat în controverse și scandal, având în vedere amploarea evenimentelor din ultimele ore. Meghan și Harry au sprijinit Mermaids, o organizație care se ocupă de copiii transsexuali și de familiile acestora, dar compania este vizată pentru că a oferit bandaje mamare unor fete minore.

Mai mult, Mermaid făcea acest lucru împotriva dorinței părinților lor. Daily Telegraph relatează că aceste bandaje cauzează probleme grave de sănătate, cum ar fi dificultăți de respirație, dureri cronice de spate, posibilitatea de a perfora un plămân sau de a rupe coaste.

Presa britanică dezvăluie și o altă practică pe care Mermaids o face din centrul său de asistență. Copiilor cu vârste cuprinse între 13 și 14 ani li se spune că medicamentele care blochează hormonii sunt sigure și “complet reversibile”, potrivit marca.com.

Critica lui J.K. Rowling

Această știre a stârnit numeroase critici și împroașcă imaginea ducelui și ducesei de Sussex, la câteva zile de la moartea reginei Elisabeta a II-a și toate informațiile apărute despre Meghan și Harry. Scriitoarea J.K. Rowling a fost foarte critică la adresa organizației Mermaids.

Scriitorul nu înțelege cum figuri atât de relevante și cunoscute precum Meghan, Harry sau Emma Watson ar putea susține Mermaids. Pentru J. K. Rowling, cei trei ar trebui să se “rușineze” pentru că nu au făcut suficiente cercetări  înainte de a le susține.

Ce este un bandaj mamar

Chest Binding, denumit popular breast binder, este o metodă de aplatizare a sânilor cu ajutorul unor materiale constrictive. Acestea sunt, de obicei, articole de îmbrăcăminte foarte strâmte, despre care mulți experți susțin că pot cauza probleme de sănătate teribile, cum ar fi probleme de respirație și de alăptare, coaste rupte, dureri cronice de spate și un factor care contribuie la perforarea plămânilor.

Purtătorul de cuvânt al Charity Commission a declarat: “În general, acuzațiile care implică tineri vulnerabili sunt grave prin natura lor, iar îndrumările noastre sunt clare – salvgardarea ar trebui să fie o prioritate de bază pentru toate organizațiile caritabile și pentru administratorii acestora. Suntem conștienți de preocupările legate de furnizarea de servicii de către Mermaids și evaluăm informațiile pentru a determina dacă aceasta este sau nu o problemă pentru Comisie.”

Pe pagina lor oficială de internet, Mermaids  spune: “Identifică și evaluează riscurile concentrându-se pe tipul și nivelul de prejudiciu care ar putea rezulta dacă riscul se materializează. Aceasta include luarea în considerare a dimensiunii, profilului și activităților organizației caritabile în cauză.”

Organizația caritabilă Mermaid este condusă de Susie Green, care este consultant și care este CEO din 2016. Ea și-a dus propriul copil, în vârstă de 16 ani, în Thailanda pentru o intervenție chirurgicală genitală, deoarece limita de vârstă în Marea Britanie este de 18 ani.

 

citește și...