Ce i-a spus Prințesa Diana unui paramedic înainte să moară. Care au fost ultimele cuvinte ale regretatei Lady Di

03.09.2021, 14:59
Ce i-a spus Prințesa Diana unui paramedic înainte să moară. Care au fost ultimele cuvinte ale regretatei Lady Di
Ce i-a spus Prințesa Diana medicului înainte să moară. Care au fost ultimele cuvinte ale regretatei Lady Di

Lady Di a încetat din viață în urmă cu 24 de ani. Dacă ar fi trăit, Prințesa Diana ar fi împlinit, anul acesta, 60 de ani. Fosta soție a prințului Charles al Marii Britanii a încetat din viață în data de 31 august 1997, la doar 36 de ani, în urma unui tragic accident de mașină, la Paris. Un paramedic care s-a ocupat de ea a dezvăluit care au fost ultimele cuvinte ale acesteia.

În ziua tragicului accident, Prințesa Diana, în vârstă de 36 de ani, se afla pe bancheta din spate a Mercedesului S-280, alături de iubitul ei, Dodi Fayed, fiul miliardarului egiptean Mohamed Al-Fayed. Bodyguardul ei, Trevor Rees-Jones, se afla pe scaunul din dreapta, alături de şoferul Henri Paul. Mercedesul în care călătorea prinţesa Diana a făcut accident în tunelul parizian Pont de l’Alma, puţin după miezul nopţii, la ora 00.23. Datorită gravităţii rănilor, medicii i-au acordat prim ajutor îndelungat la faţa locului.

Un paramedic,  Xavier Gourmelon, care a încercat la acea vreme să o salveze pe Prințesa Diana, și-a amintit de tragedie și a dezvăluit care au fost ultimele cuvinte ale acesteia.Xavier Gourmelon, a fost unul dintre primii sosiți la locul tragediei.

Ce i-a spus Prințesa Diana unui paramedic înainte să moară.  ”Întregul episod  este încă foarte viu în mintea mea”

„Domnul Fayed se afla în spate și era în stare gravă, el a suferit un stop cardiac în mașină, iar când a fost scos din mașină a fost declarat mort de un paramedic. Femeia, despre care am aflat mai târziu că era prințesa Diana, se afla pe podeaua din spate a mașinii. Se mișca foarte încet și așa mi-am dat seama că este în viață. Am putut să văd că avea o rană ușoară la umărul drept, dar pe lângă asta, nu părea să aibă nimic semnificativ. Nu avea deloc sânge pe ea”, a povestit Xavier Gourmelon în presa britanică.

„I-am luat mâna și am încurajat-o. I-am zis să rămână calmă și nemișcată. În acel moment, Diana a vorbit cu mine. Ea mi-a zis: „Dumnezeule, ce s-a întâmplat?”. I-am dat masca cu oxigen și eu și echipa mea am fost lângă ea, în timp ce era scoasă din mașină”, a adăugat acesta. ”Eram convins că va supraviețui. Dar mai târziu am aflat că a murit la spital. Am fost șocat. Am aflat că a avut răni interne severe, dar întregul episod  este încă foarte viu în mintea mea și amintirea din acea noapte nu o voi uita niciodată”, a încheiat el.

citește și...