Ce spune un director de spital despre pacienții COVID care ajung prea târziu la medic. Se tratează acasă cu ceai și pălincă

02.09.2021, 11:32
Ce spune un director de spital despre pacienții COVID care ajung prea târziu la medic. Se tratează acasă cu ceai și pălincă
Ce spune un director de spital despre pacienții care ajung prea târziu la medic. Se tratează acasă cu ceai și pălincă

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe afirmă că mulţi pacienţi cu COVID-19, dar şi cu alte afecțiuni, amână să apeleze la ajutorul medicilor, preferând să se trateze acasă cu leacuri tradiționale, până ajung în stare gravă la Urgenţă.

Directorul medical al spitalului respectiv, dr. Roşu Matyas, a explicat că COVID-19 este o “boală destul de perfidă”, deoarece unii pacienţi nu prezintă simptome, deşi starea lor de sănătate este alterată.

Acesta a vorbit și despre faptul că unii pacienți amână să meargă la medic, preferând să recurgă la tot felul de alte leacuri.

Ce spune un director de spital despre pacienții care ajung prea târziu la medic. ”Există persoane cărora le e teamă, alte persoane spun că lasă, îmi trece, e doar o viroză, nu există COVID”

 

“Nu aş putea să vă răspund de ce nu vin. Probabil că mulţi stau acasă că poate mă vindec cu Paracetamol, poate nu vor să se testeze, nu ştiu de ce vin târziu. Există persoane cărora le e teamă, alte persoane spun că lasă, îmi trece, e doar o viroză, nu există COVID, stau acasă şi mă fac bine de la ceaiuri, şi pălincă şi paracetamol şi când nu mai pot, atunci vin.

Pe de altă parte, cum am subliniat şi altă dată, COVID este o boală destul de perfidă, în sensul că te simţi destul de bine chiar şi cu o saturaţie de oxigen de 80%, pacientul nu îşi dă seama că este aşa de grav. Se simte bine dacă stă în pat, nu face un efort deosebit şi nu îşi dă seama că, de fapt, este într-o stare gravă”, a declarat dr. Roşu Matyas, notează Agerpres.

Managerul instituţiei, Andras Nagy Robert, a făcut apel ca pacienți să se prezinte la medic când au probleme: “Pacienţii care constată apariţia unor simptome specifice să vină şi să caute un medic, că este medicul de familie, că este un medic specialist (…) Să vină la spital, să nu amâne venirea în spital pentru ultimul moment, pentru că dacă (…) este într-o fază preliminară, atunci evoluţia bolii poate fi mult mai favorabilă. Nu mă refer doar la COVID-19, mă refer în general la toate situaţiile. Observăm în ambulatoriu că pacienţii vin într-o stare gravă. Chiar şi la Urgenţă observăm acest lucru”.

citește și...