Tragedie la petrecerea de Halloween din Coreea de Sud: 153 de persoane au murit

30.10.2022, 15:10

Sute de persoane au fost nevoite să primească îngrijiri medicale după o avalanșă de oameni în cartierul Itaewon din capitala sud-coreeană, iar cel puțin 146 de persoane au murit, potrivit presei locale.

Sute de persoane au trebuit să primească îngrijiri medicale la primele ore ale dimineții de sâmbătă la Seul (Coreea de Sud), după o avalanșă de oameni în popularul cartier Itaewon din capitala sud-coreeană. Presa locală a confirmat deja că cel puțin 146 de persoane au murit și 150 de persoane au fost rănite în urma avalanșei.

Evenimentele au avut loc în jurul orei 22:15, când o sută de persoane s-au înghesuit pe o alee din cartierul amintit, în apropierea stației principale de metrou și la ieșirea de la o petrecere de Halloween, potrivit informațiilor furnizate presei ‘Hankyoreh’ de către pompierii din Seul. Cei mai mulți dintre ei au fost tratați de serviciile medicale de la fața locului, deoarece aveau dificultăți de respirație.

 

Cel puțin 50 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență și de resuscitare

De fapt, ziarul relatează că cel puțin 50 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență și de resuscitare cardio-respiratorie. Pe de altă parte, ziarul sud-coreean ‘Hangyore Sinmun’ a explicat că atât poliția, cât și pompierii au fost văzuți mutând “zeci” de cadavre. Ca răspuns la această situație, pompierii au activat un răspuns de nivel 3 la ora 23:50.

Serviciile de sănătate au înființat un spital de campanie sprijinit de alte spitale din capitala sud-coreeană, inclusiv Spitalul Universității Naționale din Seul, Spitalul Universitar Kyunghee și Spitalul Universitar Hanyang. Peste 140 de mașini de pompieri și ambulanțe au fost trimise la fața locului pentru a-i trata pe cei afectați.

Cauzele incidentului rămân neclare

În unele videoclipuri postate pe rețelele de socializare, se poate vedea mulțimea de oameni adunată în acest punct din Seul, care este adiacent unei baze militare americane și care a devenit un punct de întâlnire popular pentru a sărbători Halloween-ul în Seul. În alte videoclipuri se poate vedea și cum salvatorii au efectuat manevre de resuscitare.

 

Poliția metropolitană din Seul s-a ocupat de anchetă pentru a clarifica cauzele avalanșei de la ieșirea de la petrecere. Potrivit presei sud-coreene, împingerile și îmbrâncelile au avut loc pe o alee îngustă și în pantă din apropierea hotelului Hamilton, provocând căderea mai multor persoane și, odată cu ele, a celorlalte persoane prezente în acel moment, într-o reacție în lanț. Se estimează că 100.000 de persoane se aflau în zona Itaewon în această seară.

Pe de altă parte, potrivit informațiilor furnizate de Reuters, printre răniții transportați la diferite spitale sud-coreene se află și străini, deși nu se cunoaște originea lor. Primarul Seulului, Oh Se-hoon, s-a întors din turneul său în Europa în urma incidentului, după cum au confirmat autoritățile municipale ale orașului.

 

 

citește și...