Top 10 cele mai ciudate diete din istorie. De la ”dieta Frumoasei Adormite” până la ”dieta Teniei”
De-a lungul istoriei, oamenii au urmărit cu disperare pierderea în greutate. În nerăbdarea noastră pentru rezultate rapide, am devenit creativi cu alimentația noastră. Dacă ați crezut că dieta cu supă de varză este ciudată, citiți mai departe pentru cele mai ciudate diete din istorie. Rămâneți la alimente integrale, naturale și la exerciții bune de modă veche. Următoarele tipuri de diete sunt periculoase și nu trebuie urmate
Dieta pentru evitarea mlaștinilor
Te-ai simțit vreodată mai greu lângă o mlaștină? Nu e în capul tău. În 1727, Thomas Short a observat că oamenii grași trăiesc lângă mlaștini. Tratatul său intitulat Cauzele și efectele corpulenței a introdus singurul sfat logic de pierdere în greutate pe care l-a putut deduce: Încercați să vă îndepărtați de mlaștini și să observați cum arătați.
Dieta Teniei
De ce să-ți pierzi timpul plănuind mese sănătoase când îți poți infecta corpul cu paraziți răvășitori? La începutul secolului al XX-lea, teniile erau vândute sub formă de pastile pentru dietă: mănâncă mai mult și slăbește.
Când teniile au crescut până la 25 de m lungime și au început să provoace convulsii, meningită sau demență, guvernul SUA a interzis vânzarea lor. Alte reacții adverse au inclus chisturi la nivelul creierului, ochilor și măduvei spinării.
Dieta cu săpun de slăbit
În anii 1930, dacă nu-ți puteai topi grăsimea, o puteai oricând să o speli cu produse de săpun precum „Fat-O-NO” și „Fatoff”.
Dieta cu țigări
În anii 1920, oamenii cărora le era foame erau încurajați să fumeze o țigară. Prea multă mâncare te poate ucide, dar țigările îți vor produce cancer pulmonar.
Dieta băutorului
Luați o friptură și spălați-o cu un martini. Alcoolul este necesar la fiecare masă și nu există restricții privind ginul și vodca. Robert Cameron a vândut acest pamflet de dietă în anii 1960, la prețul de 1 dolar. În doi ani, a vândut peste 2 milioane de exemplare, un best seller.
Lucrarea lui Cameron este cunoscută ca fiind prima dintre dietele sărace în carbohidrați, chiar dacă Școala de Sănătate Publică de la Harvard a declarat-o nesănătoasă. Acum puteți cumpăra o ediție Kindle pentru 3,99 dolari,
Dieta Frumoasei Adormite
Ghici ce? Nu poți mânca când dormi. Elvis a fost un susținător al acestei metode de slăbire, încurajând oamenii să doarmă în cea mai mare parte a anilor 1960, sedați.
Dieta cu otet
Lord Byron a fost acuzat de anorexie și bulimie, dar asta nu l-a împiedicat să popularizeze dieta cu oțet în anii 1820. Ideea lui de bază: Bea zilnic mult oțet, plus o ceașcă de ceai și un ou crud. Efectele secundare includ vărsături și diaree.
Dieta Graham
În 1830, Sylvester Graham a fost un pastor presbiterian și un vegetarian timpuriu care credea că oamenii erau grași pentru că făceau prea mult sex. Deși dieta sa de abstinență și legume nu a durat mult, el este cunoscut astăzi ca părintele biscuiților graham.
Dieta Vision
Culoarea albastră ar trebui să suprime pofta de mâncare. Deci, dacă vrei să mănânci mai puțin, poartă ochelari albaștri. Pretutindeni. Gândește-te doar la viața ta ca la un film 3D lung.
Dieta de mestecat
În 1903, Horace Fletcher a devenit cunoscut după uimitoarea sa scădere în greutate de 40 de kilograme. Motivația lui? I se refuză asigurarea de sănătate din cauza greutății sale. Secretul lui? Mestecă fiecare mușcătură de 32 de ori și scuipă rămășițele. Motto-ul acestei diete a fost atât de captivant încât este greu de imaginat de ce nu a câștigat mai multă popularitate: „Natura îi va pedepsi pe cei care nu mastica”.