FOTO. Cele mai periculoase femei din lume, de la “fosta lui Putin” la “Văduva Albă”, mireasa jihadiștilor

19.07.2022, 17:37

Șefe mafiote, teroriste, traficante de sex, criminale în serie, spioane KGB și lideri ai drogurilor – iată o listă a unora dintre cele mai periculoase și terifiante femei din lume. De la “fosta lui Putin” la “Văduva Albă”, mireasa jihadiștilor.

Când vine vorba de criminali răi și perverși, bărbații sunt cu mult mai numeroși decât femeile.

Cu toate acestea, acele femei care se numără printre cei mai periculoși teroriști, capi ai crimei organizate și criminali sadici din lume sunt de domeniul coșmarurilor.

 

Cele mai periculoase femei din lume

De ucigași cu sânge rece, la șefi mafioți, minți teroriste și războinici ai cartelurilor de droguri, acestea sunt cele mai periculoase femei din lume.

  •  1. Ghislaine Maxwell

Fosta iubită a infamului condamnat pentru infracțiuni sexuale Jeffery Epstein, fosta mondenă a fost condamnată la 20 de ani pentru trafic sexual cu copii, printre alte crime odioase.

Maxwell a profitat de fetele tinere vulnerabile și le atrăgea în bârlogul lui Epstein, unde deveneau sclave sexuale.

  • 2. Ruja Ignatova

Aflată pe lista celor mai căutate 10 persoane de către FBI, Ruja Ignatova este un escroc condamnat și fondatorul OneCoin, o schemă Ponzi cu criptomonede care a fost numită “unul dintre cei mai mari escrocheci din istorie”.

Aflată în libertate din 2017, Ignatova a înșelat victimele cu peste 4 miliarde de dolari (3,2 miliarde de lire sterline) prin intermediul acestei scheme, care este încă în funcțiune.

  • 3. Jihadi Jane

Americanca Colleen R. LaRose, care își spunea Jihadi Jane, a fost condamnată la 10 ani de închisoare pentru rolul ei într-un complot eșuat de a-l ucide pe artistul suedez Lars Vilks.

Acesta înfățișase capul profetului musulman Mahomed pe un câine.

LaRose a pledat vinovată și a recunoscut că a urmat ordinele unor presupuși agenți Al-Qaeda în 2009.

  • 4. Anna Kuschenko

Potrivit CIA, Anna Kuschenko – care a fost cunoscută și sub numele de Chapman și despre care se zvonea că a avut cândva o relație cu Putin – a fost la doar șase luni distanță de a deveni “cel mai periculos spion din istoria Americii”.

Împreună cu alte nouă persoane, Kuschenko a încercat cu succes să se infiltreze în eșaloanele superioare ale instituțiilor societății americane, transmițând informații către Moscova.

  • 5. Abedo

Mama afgană a nouă copii, Abedo – al cărei nume complet nu este cunoscut – a început să lupte în anii 1970, după ce sovieticii i-au invadat patria, și se spune că i-a făcut să tresară chiar și pe brutali mujahedini.

După moartea soțului ei în deceniul următor, Abedo a condus aproximativ 200 de soldați în lupta ei continuă.

Forțele sovietice s-au retras în 1989, dar ea și-a înființat ulterior o mică miliție proprie după ce forțele talibane i-au incendiat magazinul.

 

  • 6. Samantha Lewthwaite

Supranumită “Văduva Albă”, Lewthwaite ar fi responsabilă pentru moartea a aproximativ 400 de persoane.

Ea a fost asociată cu două atacuri teroriste comise în Kenya de Al-Shabaab, inclusiv cu atacul în masă devastator de la Westgate Mall din Nairobi în 2013. Nu se știe unde se află în prezent.

  • 7. Colonelul Fanette Umuraza

Cel de-al doilea lider al Armatei Revoluționare congoleze, Umuraza, este responsabil pentru că a ordonat jafuri în masă în care oamenii sunt uciși în casele lor, iar femeile și fetele violate. De asemenea, se știe că își făcea manichiura în timp ce oamenii ei jefuiau satele.

 

  • 8. Marllory Dadiana Chacon Rossell

Traficant de droguri, spălător de bani și implicat în cartelurile mexicane, operațiunile lui Chacon Rossell din Honduras și Panama îi țin bine aprovizionați pe nemiloșii lorzi mexicani ai drogurilor.

Descrisă drept “unul dintre cei mai prolifici traficanți de narcotice din America Centrală”, aceasta a supravegheat transportul a mii de kilograme de cocaină din Guatemala în Mexic și apoi în Statele Unite.

  • 9. Joanna Dennehy

Criminala în serie britanică Dennehy este una dintre cele doar trei femei din istoria criminală a Marii Britanii care au primit un ordin de condamnare pe viață.

În 2013, ea a fost condamnată pentru uciderea barbară a trei bărbați din Peterborough, precum și a doi bărbați care plimbau câinii pe care i-a înjunghiat, iar odată i-a mărturisit unui iubit că este o “psihopată complet dedicată”.

  • 10. Maria Licciardi

Între 1993 și 2001, Licciardi a condus sindicatul infracțional Camorra din Napoli, unde a condus operațiuni de trafic de sex

Stăpânirea ei de fier asupra Camorra și a celor 20 de clanuri diferite ale acesteia a început în cele din urmă să se destrame în 1999, când o dispută legată de heroină a culminat cu un atentat cu mașină capcană care a ucis aproximativ 200 de napoletani.

Ani de zile a evitat poliția, însă când polițiștii i-au descoperit ascunzătoarea în podul unei clădiri dezafectate, au găsit-o amenajată cu podele de marmură și un jacuzzi în aer liber.

  • 11. Enedina Arellano Felix

Enedina Arellano Felix a fost una dintre primele femei lideri ai crimei, după ce a urcat în rândurile unui cartel de droguri din Tijuana, Mexic.

Potrivit presei mexicane, modul ei de operare de când a fost propulsată în poziția de vârf a fost să reducă nivelul vărsării de sânge, ajutând în același timp la menținerea profiturilor cartelului său la un nivel ridicat, astfel încât banda ei se pare că se concentrează mai mult pe răpiri decât pe crime.

  • 12. Nisreen Mansour Al Forgani

Al Forgani a fost membră a milițiilor exclusiv feminine ale lui Muammar Gaddafi în Libia și este cunoscută pentru că a executat 11 rebeli de la distanță de la un foc de armă până la vârsta de 19 ani.

Ulterior, ea va susține că a fost constrânsă să participe la aceste crime și că a fost abuzată sexual de către înalte personalități militare.

 

 

 

citește și...