Tiranul Putin încearcă să confiște pașapoartele tuturor celor care sunt împotriva războiului său

15.11.2022, 17:00

Vladimir Putin încearcă să adopte noi legi care să-i împiedice pe cetățeni să se exprime împotriva războiului său din Ucraina. Acest lucru vine după ce la începutul anului a fost adoptată o lege care interzicea raportarea. “Toată lumea trebuie să se hotărască: ori ești alături de țara ta, ori nu ești”

Pe măsură ce războiul din Ucraina se intensifică, Vladimir Putin introduce legi pentru a-i împiedica pe cetățenii ruși să denunțe atrocitățile comise de acesta în Ucraina.

Noile legi ar putea duce la retragerea pașapoartelor cetățenilor “ruși” care răspândesc “știri false” și pun la îndoială tratamentul aplicat de Rusia în Ucraina. De asemenea, cei prinși făcând apel public la “violarea integrității teritoriale a Rusiei” riscă să fie denaturați de statul rus, alături de persoanele care aparțin unor organizații “indezirabile”, transmite dailystar.co.uk.

Mii  de ucraineni care au fost efectiv forțați să aibă cetățenie rusă

Se crede că noile măsuri vizează, cel mai probabil, miile de ucraineni care au fost efectiv forțați să aibă cetățenie rusă din februarie, când armata rusă a început să invadeze.

Motivul cel mai probabil este acela că Putin îi poate supune pe ucraineni la aceleași pedepse ca și pe rușii nativi, deoarece aceștia au acum cetățenie rusă forțată.

Pedepse cu închisoarea de până la 15 ani

Am văzut deja, încă de la începutul războiului, că președintele rus a încercat să împiedice mass-media să relateze despre încercarea armatei sale de a distruge Ucraina.

Noile legi potențiale urmează unui proiect de lege adoptat la începutul războiului care ar permite pedepse cu închisoarea de până la 15 ani, interzicând practic presei să relateze orice altceva decât ceea ce este aprobat de stat.

Lista extinsă a infracțiunilor pasibile de revocarea cetățeniei include incitarea la extremism, insultarea steagului și a stemei Rusiei, terorismul, amenințarea cu moartea unui oficial guvernamental și traficul de droguri.

Aceste modificări se aplică numai cetățenilor ruși naturalizați, și nu nativilor din Rusia care sunt cetățeni prin naștere.

“Toată lumea trebuie să se hotărască: ori ești alături de țara ta, ori nu ești”, a declarat pentru RIA Novosti Dmitri Viațkin, membru al Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus.

Săptămâna trecută, UE a convenit să pună capăt “practicii de eliberare a pașapoartelor internaționale rusești pentru rezidenții din regiunile ocupate”

 

 

citește și...