Imagini sfâșietoare cu copii arestati în Rusia, pentru că au protestat împotriva războiului. Micuții au petrecut noaptea în spatele gratiilor

02.03.2022, 13:42

Imagini sfâșietoare par să arate copii ruși arestați din cauza faptului că au protestat împotriva invaziei Ucrainei de către țara lor. Fotografiile au fost distribuite de un politician din opoziție, după ce mii de oameni din întreaga țară au fost reținuți pentru că și-au exprimat opoziția față de războiul lui Vladimir Putin.

Imaginile arată copii arestați când au mers să depună flori la ambasada ucraineană a orașului.

O fată care ține un panou spune – „Fără război”. O altă fată poartă flori și a fost fotografiată mai târziu într-o secție de poliție, cu un ofițer în spatele ei la un computer.

Putin este în război cu copiii

Ministrul de Externe al Ucrainei a scris: Putin este în război cu copiii. În Ucraina, unde rachetele lui au lovit grădinițele și orfelinatele, precum și în Rusia. David, Sofia, Matei, Gosha și Liza, cu vârste între 7 și 11 ani, au petrecut această noapte în spatele gratiilor din Moscova, pentru afișele lor cu mesajul NU RĂZBOIULUI. Iată cât de speriat este individul”, a scris Kuleba pe rețeaua de socializare.

În ciuda reprimării nemiloase de către Putin a oricărei disidențe împotriva regimului său, mii de protestatari anti-război au ieșit în străzile din toată Rusia.

Aproape 1 milion de oameni au semnat o petiție online prin care se cere încetarea războiului

În ultimele cinci zile de proteste, peste 6.000 de persoane au fost reținute, potrivit OVD-Info.

Un demonstrant a scris „Adolf Putin” pe peretele unei stații de metrou din Sankt Petersburg, orașul natal al președintelui rus.

Printre criticii ruși de seamă ai războiului lui Putin se numără și fiica proprietarului Chelsea, Roman Abramovici. Sofia Abramovici, 27 de ani, a postat o poză pe Instagram pe care scria: „Putin vrea un război cu Ucraina”, eliminând cuvântul Rusia. „Cea mai mare și mai de succes minciună a propagandei Kremlinului este că majoritatea rușilor sunt alături de Putin”, a continuat postarea.

Într-un efort de a înăbuși vocile critice, autoritățile ruse au restricționat accesul la Facebook, care a jucat un rol important în amplificarea disidenței. De asemenea, utilizatorii de internet au raportat probleme cu accesarea Twitter.

Oficialii ruși au făcut presiuni, de asemenea, pe mass-media pentru a acoperi invazia în strictă conformitate cu linia oficială. Ei au deplâns, de asemenea, rapoartele care au descris atacul Rusiei asupra Ucrainei drept o invazie sau un război drept neadevărat.

Între timp, Tribunalul Internațional de la Haga investighează Rusia pentru „crime de război și crime împotriva umanității” după ce au bombardat o grădiniță.

citește și...