”TikTok m-a costat jobul”. O femeie a fost concediată de la noul job după ce a divulgat că urmează să primească un salariu de 90.000 de dolari

19.07.2022, 15:02

O femeie din Denver a apelat la TikTok pentru a împărtăși creșterea salariului său cu 20.000 de dolari la un nou loc de muncă în cadrul unei companii de tehnologie – dar spune că a fost în cele din urmă concediată după ce compania a găsit videoclipurile sale.

În iunie, Lexi Larson a distribuit un videoclip TikTok în care spunea că salariul ei a crescut de la 70.000 de dolari la o agenție de marketing la 90.000 de dolari după ce a obținut un loc de muncă în industria tehnologică. Conținutul ei pe platformă înainte și după videoclip a acoperit obiceiurile ei de cheltuieli din Denver și modul în care a obținut noul loc de muncă.

Dar Larson spune că, după ce compania sa a descoperit contul ei de TikTok, a început să șteargă videoclipurile pentru a încerca să evite să își înfurie șefii. Ea era conștientă că dreptul ei de a discuta despre salariul ei era protejat la nivel federal de National Labor Relations Act, dar a decis totuși să îl înlăture, relatează USA Today, potrivit dailymail.co.uk.

Companiei „nu i-a plăcut deloc” videoclipurile în care vorbește despre salariu

În cele din urmă, șeful ei a discutat cu ea despre contul TikTok.

Companiei “chiar, chiar nu-i plăceau” videoclipurile ei în care își împărtășea salariul, a declarat Larson într-un videoclip. Când a întrebat compania dacă a postat videoclipuri care încălcau măsurile de securitate, a spus ea, superiorii i-au spus că “nu”, dar că nu erau dispuși să “își asume acest risc”.

„TikTok m-a costat jobul”

“TikTok m-a costat slujba”, a spus Larson în același videoclip în care anunța concedierea sa, despre care a spus că a venit la aproximativ două săptămâni după ce a fost angajată. “Două zile mai târziu, după ce au vorbit cu mine despre contul meu TikTok, au sfârșit prin a mă concedia pentru că au spus că faptul că am acest cont reprezintă o problemă de securitate”.

USA Today a vorbit cu Bennitta Joseph, partener la firma de avocatură Joseph & Norinsberg LLC, despre angajatorii care monitorizează rețelele sociale.

“O companie are un interes uriaș să se asigure că nu te angajezi în declarații discriminatorii, în dezvăluirea de secrete comerciale, în amenințări cu acte de violență și în comportamente ilegale”, a declarat Joseph pentru USA Today. “Dacă află că faceți oricare dintre acestea, ar putea fi un motiv de concediere”.

Larson și-a încheiat videoclipul de anunțare a concedierii anunțându-și cei 33.000 de urmăritori, că s-a întors la vechiul ei loc de muncă, ca manager de cont, după ce și-a sunat fostul manager în lacrimi din cauza concedierii.

Videoclipul respectiv a adunat peste 1 milion de vizualizări.

citește și...