Terasele se redeschid de la 1 iunie. Ce reguli vor respecta clienții și cum vor putea comanda din meniu

30.05.2020, 15:41
Terasele se redeschid de la 1 iunie. Ce reguli vor respecta clienții și cum vor putea comanda din meniu
Clienții vor fi nevoiți să respecte anumite condiții

Terasele se redeschid de la 1 iunie. Noile măsuri de relaxare sunt incluse într-un act normativ publicat vineri seară, 29 mai, în Monitorul Oficial. În plus, se redeschid și plajele, se reiau transporturile și competiţiile sportive.

Tot de la 1 iunie, nu va mai fi nevoie de declaraţie pe proprie răspundere pentru deplasarea între localităţi.

Pentru cei care vor alege să meargă la terasele în aer liber, trebuie să știe că trebuie să își facă rezervare înainte. Mai mult de atât, clienții vor fi nevoiți să respecte anumite condiții.

Terasele se redeschid de la 1 iunie. Ce reguli vor respecta clienții

O distanţă de minim 2 metri între mese şi cel mult patru persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite. Vor fi interzise transferul meniurilor și solnițelor de la o masă la alta, acestea fiind dezinfectate după plecarea clienților.

Produsele nu se vor mai consuma în picioare. Personalul care servește clienții va purta măști și mănuși.

Și la plajă vom fi nevoiți să respectăm reguli. Fiecare persoană va avea nevoie de un şezlong, însă premierul Ludovic Orban a anunţat că regulile vor fi corectate, astfel încât oamenii să aibă acces şi cu un prosop, pe nisip.

Pentru cei care merg la plajă, își vor face rezervare online sau telefonic. Șezlongurile vor fi așezate la o distanță de 2 metri, iar turiștii vor avea culoare unidirecționale pentru deplasare. În plus, se va evita servirea de produse neambalate.

‘Spun şi eu ce a spus şi ministrul Sănătăţii: ne gândim din ce în ce mai serios să dăm drumul la sezonul turistic pe data de 15 iunie pe litoralul românesc, pentru că observăm că cel puţin până acum vorbim de o pantă descrescătoare a cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus, iar începând cu data de 1 iunie vom deschide, aşa cum am promis, terasele.

Probabil, până mâine, o să publicăm un ordin comun împreună cu Ministerul Sănătăţii cu privire la regulile pe care ar trebui să le respecte proprietarii teraselor, pentru ca să se poată în siguranţă să se ia masa, să se poată savura o cafea sau o bere. Să nu uitam că a venit căldura şi chiar avem nevoie de o răcorire pe o terasă’, a declarat, joi, Virgil Popescu, la Digi 24.

citește și...