Klaus Iohannis a anunțat noi măsuri de relaxare. Se deschid terasele și se pot ține spectacole

28.05.2020, 15:59
Klaus Iohannis a anunțat noi măsuri de relaxare. Se deschid terasele și se pot ține spectacole
Klaus Iohannis a anunțat noi măsuri de relaxare. Se deschid terasele și se pot ține spectacole

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, joi, noile măsuri de relaxare a restricțiilor care vor intra în vigoare după data de 1 iunie.

De la 1 iunie vor fi redeschise terasele, se va putea circula între localități fără declarație pe propria răspundere, se va putea merge la plajă și se vor putea susține spectacole în aer liber.

Acestea sunt doar câteva dintre măsurile de relaxare care au fost anunțate joi de președintele României, Klaus Iohannis.

”În ce privește măsurile de relaxare, avem și câteva vești pozitive: din 1 iunie, câteva activități interzise până acum vor redeveni posibile. Astfel, de la 1 iunie se redeschid terasele. Clar va fi nevoie de măsuri speciale și acestea vor fi comunicate.

Mesele vor fi la cel puțin 2 metri distanță, vor putea sta maxim 4 persoane la o masă și în acest fel lucrurile vor fi sub control”, a explicat acesta.

”De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici cu păstrarea distanței de 2 metri între scaunele de plajă”, a adăugat președintele României.

Despre reluarea evenimentelor în aer liber, Klaus Iohannis a spus: ”Devin posibile spectacolele în aer liber, cu maxim 500 de spectatori”.

Potrivit Hotnews, președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că se reia transportul internațional rutier și feroviar, în condiții de distanțare și igienă și că deplasările între localități vor fi libere, fără declarație pe proprie răspundere.

Avertismentul președintelui Klaus Iohannis

Liderul de la Cotroceni a avertizat, însă, că trebuie atenție în continuare și trebuie respectate regulile de igienă, pentru că nu se poate vorbi despre o reducere semnificativă a cazurilor de coronavirus în România.

”Avem și astăzi aproape 200 de cazuri noi și aproape 200 de persoane la terapie intensivă, deci nu putem vorbi despre o reducere semnificativă a epidemiei. În consecință, în continuare, atenție, atenție, atenție!”, a atras atenția Klaus Iohannis, potrivit sursei mai sus-menționate.

citește și...