Tatăl britanic a patru copii s-a sinucis în direct pe Facebook, sub privirile unor prieteni disperați

10.11.2022, 17:45

Paul David Hilton a fost descoperit mort în locuința sa din Bolton de către paramedici, după ce unul dintre prietenii săi îngroziți, care îi urmărea live-ul, a contactat serviciile de urgență pentru ajutor. Hilton ”nu mai putea fi resuscitat” și a fost declarat mort în mod tragic. Hilton, care a fost descris ca fiind un “tată iubitor”, se lupta de mai mulți ani cu o boală mintală.

Un adorat tată a patru copii, care “striga după ajutor”, și-a transmis în mod tragic în direct pe Facebook propria sinucidere, determinând un spectator tulburat să ceară ajutor, potrivit unei anchete. Paul David Hilton, în vârstă de 34 de ani, a fost găsit mort pe 30 aprilie în locuința sa din Bolton, după ce și-a transmis în direct că și-a luat viața.

Un ”număr de prieteni și cunoștințe” l-au privit neputincioși cum și-a dus la îndeplinire acest lucru prin intermediul stream-ului, relatează Mirror. Unul dintre prietenii săi îngroziți a anunțat serviciile de urgență, iar paramedicii au alergat la proprietatea de pe Tennis Street, ajungând la scurt timp după ora 7 dimineața, transmite Mirror.

Hilton ‘”striga după ajutor”

Fluxul a continuat să fie difuzat în timp ce paramedicii intrau cu forța în locuința sa, dar până când au ajuns înăuntru,  Hilton ”nu mai putea fi resuscitat” și a fost declarat mort în mod tragic. Hilton, care a fost descris ca fiind un “tată iubitor”, se lupta de mai mulți ani cu o boală mintală, precum și cu dependența de droguri și alcool, iar un medic legist a decis că moartea sa a fost o sinucidere, după ce s-a înregistrat intenționat în timp ce își lua singur viața.

El a spus că a fost deosebit de “neobișnuit” și “alarmant” faptul că Hilton a ales să ‘”aranjeze și să orchestreze scena pentru a se asigura că ultimele sale momente au fost transmise în direct”. El a adăugat, de asemenea, că era evident că Hilton ‘”striga după ajutor” și că familia sa îndurerată “vrea să știe dacă s-ar fi putut face mai mult pentru a-l ajuta”.

Bărbatul s-ar fi automutilat

De-a lungul istoriei sale de boli mintale și lupte de dependență, Hilton a fost trimis la echipa de dependență bazată pe comunitate, Achieve, în vara anului 2021, dar a fost externat la scurt timp după aceea din cauza “nedorinței și incapacității sale de a se angaja cu ei”. De asemenea, el a fost internat în spital în ianuarie anul trecut pentru că s-ar fi automutilat, dar a fost externat doar o zi mai târziu și a fost trimis înapoi pentru tratament și monitorizare în comunitate.

Cu trei săptămâni înainte de moartea sa, a avut o consultație telefonică cu asistenta de sănătate mintală, Jaclyn Pickup, care lucrează la cabinetul său local de medicină generală. Aceasta a dezvăluit că acesta recunoscuse că se autoagresase cu câteva săptămâni mai devreme, dar că fusese de acord să reia medicația pe care o omisese timp de aproximativ o săptămână și că “a indicat în mod clar că nu se simțea sinucigaș”.

Ancheta de două zile a ascultat mărturiile a doi dintre prietenii cu inima frântă ai lui Hilton, care au vizionat îngrozitoarea transmisiune în direct pe 30 aprilie. Lewis Morrison a declarat că s-a trezit devreme în ziua morții amicului său pentru a descoperi că Hilton “a intrat în direct” pe Facebook, crezând că va fi un fel de glumă “amuzantă”, deoarece “Paul era amuzant”.

Ofițerul legist al poliției, Juliann Hyde, care l-a interogat pe Morrison, a declarat în fața Tribunalului Bolton Coroner că atunci când “și-a dat seama ce avea de gând să facă a început să intre în panică” și și-a trezit frenetic prietena spunându-i să sune la serviciile de urgență. Un bilet scris de mână a fost descoperit în casa lui Paul și el a postat, de asemenea, un comentariu la emisiunea sa, pe care ofițerii îl consideră ca fiind “o expresie a intenției sale”.

Ancheta poliției s-a încheiat după ce aceasta a concluzionat că nu a existat nicio implicare a unei terțe părți sau circumstanțe suspecte.

 

citește și...